Cardano (ADA) İş Başında: İnsansı Robot Hemşire Grace Projesi Büyüledi!

Robotların artık hayatımızın önemli bir parçası olduğu bir dönemde, yeni teknolojiler de ortaya çıkmaya devam ediyor. Cardano (ADA), Grace adlı robotik hemşirenin yapay zeka (AI) modüllerine güç sağlayacak.

Cardano, hemşire Grace için ne yapacak?

İyi derecede İngilizce ve Korece bilen Grace, Awakening Health ve SingularityNET tarafından tasarlandı. Hem yaşlı bakımında hem de genel sağlık hizmetlerinde kullanılacak olan robot, yüksek teknolojinin eşşiz ürünü. Covid-19 nedeniyle, yaşlı bakımında robotların kullanılması büyük bir artış gördü. Bu yüzden, sektör hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Güçlü yapay zeka ile donatılmış Grace, hastalarla iletişim kurmasını sağlayan 48 yüz kasını simüle etme yeteneğine sahip. Cardano entegrasyonu, robotun performansını büyük ölçüde artıracak ve biyolojik verilerin işlenmesi daha az zaman alacak.

Bunun da ötesinde, SingularityNET CEO’su Ben Goertzel’e göre Cardano tıbbi kayıtları koruyarak, Grace’i daha güvenli ve özel hale getireceğini belirtt ve şunları ekledi:

 Bu gibi uygulamalarda, robotun arka uçta tıbbi kayıtlarla ilgilenmesi ve yaşlıların ve tıbbi hastaların arka uçta ona verebileceği potansiyel olarak gizli bilgilerle ilgilenmesi gerekiyor. Bu sistem, Cardano platformunun güvenliğini ve işlevselliğini kullanıyor.

Cardano’dan DISH Network ile ortaklık duyurusu!

2021 Cardano Zirvesi’nde Goertzel, Plutus akıllı sözleşme platformunun izin verdiği olanakların, şirketinin Solidity’nin sınırlamaları nedeniyle mümkün olmayan “birçok ilginç şeyi” yapmasına izin vereceğini açıkladı. Daha önce bildirildiği gibi, yapay zeka sektöründeki öncü isim, kısa süre önce Cardano’yu “mükemmel” olarak tanımladı. Geçen Eylül ayında SingularityNET, Cardano’ya en azından kısmen geçiş yapan ilk büyük Ethereum tabanlı proje olacağını duyurdu. Goertzel, Cardano zirvesinde,  Cardano ana ağında AGIX tokenini piyasaya sürmekten “çok uzak” olmadıklarını söyledi.

 

DCardano Zirvesi devam ederken, IOHK’nın kurucusu Charles Hoskinson, Cardano ile uydudan doğrudan yayın sağlayan dijital bir platform olan DISH Network arasında bir ortaklık duyurdu. ADA fiyatı güncellme sonrası büyük ivme kazanırken, son dönemde yatay yönde hareket ediyor. Analistler, ADA fiyatının 5 dolara ulaşmasını bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment