Twitter’ın Bitcoin Entegrasyonu BTC Fiyatını Bu Seviyelere Çıkarabilir!

Nasdaq analisti Peter Chawaga, Twitter’ın, doğrudan Bitcoin (BTC) ödemelerini entegre ederek, Bitcoin fiyatının 300 bin doları aşmasının yolunu açtığını söyledi. Analist, Bitcoin’in dijital ödeme ve havale sistemine hükmettiği bir senaryo çizerek, BTC fiyatının ulaşacağı seviyeyi belirledi.

Twitter, küresel çapta benimsenecek bir akım başlatı!

Sosyal medya platformu Twitter, bahşiş ödeme özelliğini resmen hayata geçirdi. Bundan sonraki süreçte ödemeler için Bitcoin kullanılabilecek. Milyarlarca kullanıcısı bulunan platform, iOS işletim sistemi kullananlara dijital ödeme altyapısını açtı. Böylece Twitter, Bitcoin ile bahşiş ödemelerini almaya başladı. Şu anki aşamada yalnızca Bitcoin kullanılabiliyor. Gelecekte, daha farklı kripto para birimlerinin sisteme dahil edilmesi planlanıyor. Bitcoin ile bahşiş ödeme özelliği şu anda test amaçlı olarak çok az sayıda kullanıcının hizmetine sunuldu.

 

Lightning Network platformu Strike’ın yakın tarihli bir videoda gösterdiği gibi, Twitter artık ”değer aktarımı” için dünyanın en etkili platformlarından biri. Twitter, yaptığı bir basın açıklamasında özelliğin yakında Android kullanıcılarına geleceğini de duyurdu. Strike CEO‘su Jack Mallers bir blog yazısında şunları belirtti:

Bugünden itibaren Twitter, dünyadaki tüm iOS kullanıcılarının Lightning Network üzerinden bahşiş göndermesine izin verecek. Twitter, dünyanın en iyi havale ve küresel ödeme sistemine dönüşecek.

Bitcoin, dijital ödemelere hakim olacak: piyasa değeri ve fiyat artacak!

Bitcoin, El Salvador’da Western Union ve Moneygram gibi dev şirketlerin pazar payına göz dikmeye başladı. BTC, bu şirketlerin para akışını yaklaşık 400 milyon dolar kesti.  Kullanıcılar, Twitter’daki Lightning Network aracılığıyla sansür olmadan, anında, minimum ücretlerle, ülkeler arasında BTC gönderimine başlarken, daha fazla insan, Bitcoin’in internet için en iyi parasal ağ olduğunu anlaması uzun sürmeyecek. Twitter’ın yaptığı gibi, diğer dijital platformların BTC’yi doğrudan sistemlerine entegre etmesi de uzun sürmeyecek. Bitcoin’in şu anda havalelere, etkileyici pazarlamaya ve nihayetinde bir bütün olarak dijital ödemelere hakim olan eski sistemlerin yerini alması da uzun sürmeyecek.

Analiste göre, eğer Bitcoin’in piyasa değeri, 700 milyar dolarlık küresel havale endüstrisinden, 13,8 milyar dolarlık pazarlama endüstrisinden ve 5,44 trilyon dolarlık küresel dijital ödeme pazarından oluşsaydı, an itibariyle her bir Bitcoin’in değeri 326.897 dolar olacaktı. Twitter kullanıcılarının fark ettiği gibi, Bitcoin ödemeler ve havaleler için dolardan daha iyi bir araç. Finans alanındaki teknoloji eski sistemleri yavaş yavaş yok edeceğinden, işlevselliği sayesinde Bitcoin fiyatı uzun vadede kesinlikle artacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!