Cardano Destekli Bu Altcoin Performansıyla Piyasaya Meydan Okuyor

Cardano destekli altcoin projesi Coti (COTI)’nin fiyatı artıyor. Coingecko verilerine göre COTI 14 günlük düşük seviyesinden 0,289679 dolar fiyat seviyesinden 0,643572 dolar seviyesine yükselerek, son iki hafta içinde yaşadığı ralli ile %75,8 oranında yükseldi. Şu anda 521.237.650 dolarlık bir piyasa değerine sahip olan kripto para, yazımızın hazırlandığı sırada 0,6014 dolar fiyat seviyesinden işlem görüyor.

COTI, kuruluşların kendi ödeme çözümlerini oluşturmalarına ve ağ bağlantılı veri yapısı protokolü Trustchain’i kullanarak her türlü para birimini dijitalleştirmelerine olanak tanıyan kurumsal düzeyde bir platformdur. Ralli, kripto para borsası Coinbase’in kripto para için destek başlatmasından bir ay sonra geldi. Ağustos ayında borsa, müşterilerinin kripto para birimi yatırımları ile borsa platformlarında işlem gerçekleştirebileceklerini duyurdu. Nisan ayında Cardano Vakfı, yatırımcıların ve kuruluşların altcoin ADA’da ödemeleri kabul etmesini ve yönetmesini sağlayacak ADA Pay için ödeme ağ geçidi sağlayıcısı olarak hizmet edecek COTI ile ortaklık kurduğunu söyledi. Cardano’nun arkasındaki Blockchain şirketi olan Input Output Hong Kong (IOHK), erken aşamadaki cFund aracılığıyla COTI’ye 500.000 dolar yatırım yaptı.

Hoskinson, altcoin Cardano’nun ‘bir ulus-devlet kurmak’ için kullanılabileceğini söyledi

Cardano (ADA) kurucusu Charles Hoskinson, Cardano’nun bugün dünyayı etkileyen yönetim sorunlarının çoğuna bir çözüm sunduğunu gördüğünden, kripto para biriminin Blockchain altyapısının gelecekte “bir ulus devleti yönetmek” için yeterince iyi olacağına inandığını açıkladı. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, Hoskinson’ın sözleri Cardano Summit yayınında geldi. Yayın sırasında Hoskinson, altcoin Cardano’nun ekosisteminin ulus devletlerin para birimlerini çalıştırma yollarından oylama sistemlerine kadar çok çeşitli projeler üzerinde çalıştığını kaydetti. Blockchain, hükümetlerin nasıl farklı bir şekilde yapılacağına dair çok sayıda “gerçek hayat verisi” göreceğini eklemeden önce şunları söyledi:

Bu tür bir altyapı üzerinde bir ulus devleti yönetebilirsiniz. Bugün değil, ancak üç ila beş yıl içinde kesinlikle mümkün.

Alonzo güncellemesinin akıllı sözleşme işlevselliği Cardano’yu büyüttü

Hoskinson, Cardano’nun kendisini “en azından bu sistemlerden bazıları ve bu kurumların bazıları için” meşru bir seçenek olarak konumlandırmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Altcoin Cardano’daki projeler çeşitlilik gösteriyor ve ağın Alonzo güncellemesinin akıllı sözleşme işlevselliği getirmesinden sonra hızla büyüyor. Ağ ayrıca, örneğin Etiyopya’daki öğrenciler ve öğretmenler için Blockchain tabanlı bir dijital kimlik sistemi geliştiriyor. Hoskinson zirvede şunları ekledi:

İnsanlar temelde yönetimden memnun değiller. Yeni sistemler, yeni yönetim biçimleri, yeni tür kurumlar için bir iştah var.

Cardano’nun ADA token’i geçen yıl %2,800’ün üzerinde fiyat artışı gördü ve şu anda sadece Bitcoin ve altcoin Ethereum’un ardından piyasa değeri bakımından üçüncü en büyük kripto para birimi. Hızlı büyümesine rağmen, geçtiğimiz ay geliştiricilerle “sıfır çekiş” olduğunu söyleyen ve Haziran ayında “garip bir kült” olarak nitelendiren Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz da dahil olmak üzere bazıları tarafından eleştirildi. Hoskinson’ın kendisi, kısa bir süreliğine Binance Coin (BNB)’in piyasa değeri ile üçüncü en büyük kripto para birimi haline gelmesinin ardından kripto para biriminin piyasa değerine yönelik eleştirileri reddetti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!