Pantera Capital CEO’su: Bu Altcoin Bitcoin’i Tahtından İndirmeye Aday!

Pantera Capital CEO’su, Ethereum’un daha yeni bir altcoin olarak Bitcoin’den daha fazla potansiyele sahip olduğunu ve en son EIP-1559’un token ticaretine daha çok sabit bir varlık gibi yardımcı olacağını söyledi.

Lider altcoin, yaklaşan yükseltme ve hard fork sayesinde Bitcoin’in önüne geçebilir

Pantera Capital CEO’su Dan Morehead, yaklaşan Ethereum London hard fork’unun ortasında, yakında gelecek olan yükseltmenin Ethereum (ETH)’un en büyük kripto para birimi olarak Bitcoin’i geride bırakmasına yardımcı olacağını tahmin etti. Morehead, pazartesi günü Reuters Küresel Piyasalar Forumu’nda yaptığı açıklamada, lider altcoin Ethereum’un Bitcoin’den daha fazla potansiyele sahip olduğunu söyledi.

ETH London yükseltmesindeki beş EIP’den birisi olan EIP-1559, Ethereum’un mevcut ücret yapısında beklenen bir güncelleme ve Ethereum işlemlerini göndermek için minimum bir ödeme getiriyor. Ayrıca madencilerin en yüksek tekliflere öncelik vermesini sağlayan bir teklif verme sisteminden uzaklaşıyor. Kullanıcıların her blok için en düşük teklifi ödemeleri için ücretleri programlı olarak ayarlamak üzere tasarlanan EIP-1559 yükseltmesi, Ethereum’u potansiyel olarak deflasyonist bir altcoin haline getirebilir.

Morehead, kripto para biriminin Ethereum 2.0’a geçişinin, Bitcoin’inkine kıyasla Ethereum’un madencilik enerji tüketim seviyelerini önemli ölçüde azaltacağını da sözlerine ekliyor. Altcoin projesinin, merkezi olmayan finans uygulamalarında geniş uygulaması, Ethereum’un Bitcoin’den daha fazla büyümesine de yardımcı olacağını söyledi.

Morehead: Bitcoin fiyatı on yıl içinde 700 bin dolar olabilir

Lider altcoin Ethereum için daha parlak bir gelecek öngörmesine rağmen Morehead, Bitcoin’in gelecekte büyümesi konusunda hala iyimser. CEO’nun, Bitcoin’in 2021’in sonunda 80.000 ila 90.000 dolar arasında olacağını ve bir yıl içinde 120.000 doların üzerine çıkacağını tahmin ediyor. Morehead, ana akım benimsenmenin artmasının Bitcoin’in fiyatını önümüzdeki on yılda 700.000 dolara kadar daha da yükseltebileceğini belirtiyor.

2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, yazım sırasında 290 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile en değerli ikinci kripto para birimi ve lider altcoin olarak biliniyor. Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan Ethereum London, Blockchain PoW’dan PoS’a taşımak için tasarlanmış en büyük Ethereum yükseltmelerinden biri, yani ağın madencilik yerine çoğunlukla stake etmeye güveneceği anlamına geliyor. Öte yandan, 2009 yılında piyasaya sürülen Bitcoin, PoW konsensüs algoritmasına dayanıyor. Morehead, Ethereum’un gelecekte Bitcoin’den daha iyi performans gösterebileceğini düşünen tek kişi değil. Kripto yatırım şirketi Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz, haziran ayı sonlarında ETH’nin “bir gün en büyük kripto para birimi” olabileceğini iddia edenler arasında.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!