Cardano CEO’sundan İlginç Coin Yakma Yorumu: Marketten Yiyecek Çalıyorsunuz

Cardano (ADA) CEO’su Charles Hoskinson, kripto para piyasasında oldukça popüler hale gelen ”coin yakma” fikrine şiddetle karşı çıkıyor.

”Coin yakmak marketten yiyecek çalmak ile eş değer”

Cardano CEO’su Hoskinson, Youtube’da gerçekleştirdiği canlı yayın sırasında, coin yakma fikrini sert bir şekilde eleştirerek, bu süreci marketten yiyecek çalmaya benzetti. Bu önerinin insanların açgözlülüğünü ve aptallığını yansıttığını söyleyen Hoskinson şunları ekledi:

Biiraz fazladan para kazanabilmeniz için, bize diğer insanların parasını yok etmemiz gerektiğini söylüyorsunuz. Daha sonra Cardano (ADA)’yı satıp başka bir projeye geçeceksiniz.

Coin yakma, mevcut coin’leri daha değerli hale getirmek için dolaşımdaki arzdan belirli miktarda token çıkarmayı hedefler. Ethereum ( ETH), London güncellemesinden sonra, coin yakma işlemi gerçekleştirerek deflasyonist modele katılan en son proje oldu. EIP-1559’un uygulanmasından bu yana 1 milyar doların üzerinde Ether yakıldı. Binance,da BNB için dört ayda bir coin yakma işlemi yapıyor. Cardano yatırımcıları da şirketten böyle bir uygulama bekliyordu.

Cardano fiyatı ivme kaybediyor

Hoskinson, açık sözlülüğü ile biliniyor. Cardano (ADA)’daki en son akıllı sözleşme güncellemelerine yönelik eleştirilere her zaman sert bir şekilde cevap veren CEO, sosyal medayada büyük ilgi çekiyor. Bununla birlikte, Cardano kurucusu daha önce geliştiricileri, kullanıcıların ADA’larını yok etmek için bir adrese göndermelerine izin verecek bir “Proof-of-Burn” (yakma kanıtı) uygulaması oluşturmaya çağırdı. Bu nedenle, tokenlarını yakmak isteyenlerin bunu yapmakta özgür olduğunu söyledi.

Cardano (ADA), Alonzo güncellemesinden sadece bir hafta önce 3.10 dolarlık yeni bir ATH’ye ulaştı ve çoğu kişi kritik güncellemenin ADA fiyatı için bir katalizör görevi göreceğine inanıyordu. Bununla birlikte, ayılar Eylül ayına hükmetmeye devam ettikçe, token fiyatı güncellemeden sonra düşmeye devam etti. ADA, an itibariyle son 24 saat içinde yüzde 13’lük düşüşle 2,02 dolar’dan işlem görüyor ve daha fazla düşüşü önlemek için 2,0 dolar seviyesindeki kilit desteği tutması gerekiyor. Cardano, piyasa değeri 70 milyar doların altına düştüğü için kripto para piyasa değeri sıralamasında üçüncü sırayı Tether’in USDT’sine kaptırdı. Bugün piyasada yaşanan sert düzeltmeye Çinli emlak şirketi Evergrande’de yaşanan borç krizinin neden olduğu bildirildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!