BTC Madencilik Rezervleri 12 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Kripto para analistleri güncel raporlar hakkında yorumlarda bulunurken BTC Madencilik Rezervlerinin son 12 yılın en düşük seviyelerine gerilediğini bildirdi! İşte detaylar…

BTC Madencilik seviyeleri en düşük seviyelere doğru ilerliyor!

Bitcoin madencilik rezervleri, kripto para endüstrisini rahatsız eden tatsız piyasa koşulları nedeniyle son aylarda kendilerinin gölgesi oldu. Bitcoin (BTC) madencileri tarafından tutulan madencilik rezervleri, son on yılda kaydedilmeyen yeni düşük seviyelere düştü. Blockchain analitik firması IntoTheBlock’a göre, Bitcoin rezervleri 2010’daki rakamlarla rekabet ederek 1,91 milyona düştü.

BTC madencilik rezervleri Şubat 2020’den bu yana 2 milyon sınırının üzerinde, bu yılın başlarında eşiğin altına düştü ve o zamandan beri önemli ölçüde iyileşmedi. Ayı piyasası Haziran ortasında kötüleşirken, Bitcoin madencileri, bir ay içinde madenden daha fazla BTC satan sıkıntılardan paylarını aldılar.

Geçen yıl, BTC madencileri, Çin hükümetinin madencilik faaliyetlerine yönelik baskılarının ardından benzer bir kadere maruz kaldı, ancak bu rakam, madencilik göçü ve istikrarlı bir piyasa ile geri döndü. IntoTheBlock tarafından toplanan veriler, çoğu kripto paranın büyük hacimler kaybettiği için kripto para piyasasının bu yıl büyük bir darbe aldığını gösteriyor. BTC madencileri, zamanla azalan kar seviyesine ulaşmak için rezerv Bitcoinlerini satmak zorunda kaldılar.

IntoTheBlock, bu verileri Çarşamba günü yayınladı ve madenci cüzdan adreslerini ayırmak için bir makine öğrenme algoritması kullandığını açıkladı. Bu veriler, BTC varlıklarını takip ediyor ve tüm cüzdanlardaki toplam varlıklar rezervleri ortaya koyuyor. Ayrıca madencilikte aktif olarak kullanılmayan rezervleri olduğu için maden havuzlarının varlıklarını da takip etmektedir.

Madencilik firmaları büyük kayıplar yaşıyor!

Büyük kripto para birimleri değer kaybetmeye devam ederken, küçük ölçekli madenciler ve büyük madencilik firmaları da dışarıda bırakılmıyor. Ekipmanları karşılığında sırasıyla 35 milyon dolar ve 97 milyon dolarlık kredi sağlayan CleanSpark ve Argo gibi firmalar, son aylarda piyasanın acımasız durumunu gösteren zararlar kaydettiler.

Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere geçtiğimiz ay Compass Mining firması, Georgia’daki operasyonlarını Poolin’in para çekme işlemlerini dondurarak durdurdu. Iris Energy, Compute North’un iflas başvurusunda bulunmasıyla fon toplamak için 100 milyon dolarlık özsermaye sattığından durum daha da zorlaşıyor. Gerileme devam ederken analistler, enerji verimli madencilik çiftliklerinin bazı kayıpların azaltılmasına yardımcı olacağını söylüyor. Bununla birlikte, daha geniş piyasa performansı, BTC madencileri için hala önde gelen sorun nedenidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!