Kritik Gelişme: Bu Kripto Para Platformu Açıklama Yaptı!

Likidite kriziyle boğuşan kripto para borsasından açıklama geldi. Para çekme yasağı hakkında konuşan borsa, kullanıcılarını endişelendiren haberi verdi. İşte detaylar…

Bu kripto para borsasından iflas haberi gelebilir mi?

Öncü kripto para platformlarından olan Genesis, geçtiğimiz günlerde likidite krizi yaşadığını duyurmuştu. Bu sebeple kullanıcıların Genesis platformundan para çekmeleri yasaklanmıştı. Bunun üzerine platformun geçici CEO’su Derar İslam, yasağın birkaç gün içerisinde kaldırılacağını belirterek kullanıcıları rahatlatmayı başarmıştı. Ancak platformdan gelen son haber, yatırımcılar arasında panik havası yarattı. CEO İslam, bu sabah Genesis kullanıcılarına gönderdiği e-mailde para çekme yasağının kaldırılmasının “haftalar” sürebileceğini duyurdu.

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, Genesis’in borsası olan Gemini geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına yaklaşık 900 milyon dolar borcu olduğunu bildirmişti. Ciddi bir likidite sorunuyla karşı karşıya olan borsa için sonunun FTX gibi olabileceği konuşulanlar arasındaydı. Bunun üzerine aracı platform Genesis’in para çekme yasağını kaldıramaması kullanıcıları daha da endişelendirdi. FTX’in çöküşünün ardından itfaları askıya almak zorunda kalan Genesis, o zamandan beri sermaye artırmaya ve alacaklılarla bir anlaşmaya varmaya çalışıyor. Kullanıcıların hiçbir maddi kayıp yaşamadan bu süreci atlatmasını hedefleyen İslam ise Genesis’in alım-satım ve saklama hizmetlerinin güvenli bir şekilde çalıştığını açıklamalarına ekledi.

Likidite krizi kripto dünyasını alt üst etti

Genesis kullanıcılarına tamamen şeffaf bir şekilde yaklaşmayı hedefleyen CEO, bu sabah gönderdiği mailde likidite sorununu çözmenin ek zaman isteyen bir mesele olduğunu vurguladı. Bu süreci hızlandırmak için elinden geleni yapacağını bildiren İslam, bunun için Digital Currency Group (DCG) ile yakın iş birliği içinde çalıştıklarından söz etti.

Bu sene içerisinde yaşanan iflaslar, kripto para sektörüne olan güveni ciddi derecede kırdı. Terra, FTX, BlockFi, Three Arrows ve şimdilerde gündemden düşmeyen Genesis gibi platformların likidite krizleriyle mücadele etmesi sektöre büyük bir darbe vurdu. Bunun sonucu olarak kripto para varlıklarında da ciddi düşüşler yaşanırken bazı uzman analistler önümüzdeki yıl boğa piyasasıyla birlikte sektörün eski haline döneceğini düşünüyor. Kullanıcılarını endişelendiren Genesis’in geleceği hakkında birçok tahmin yapılıyor olsa da platformun likidite problemini ne kadar sürece çözeceği bilinmezliğini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!