BNB Fiyatı Düşerken, Binance 2022’de 1 Milyar Dolar Harcayacak!

Dünyanın en büyük kripto para borsasının altcoin projesi Binance Coin (BNB) fiyatı, 258 dolarlık bir çapaya saygı duyduğu 19 Eylül’den bu yana kaydettiği ilerlemeyi kademeli olarak siliyor . Yerel borsa tokeni 300 dolarda tutunamayarak 299 dolara ulaştı. 280 dolara geri çekilmesi, BSC’de (Binance Smart Chain) 570 milyon dolarlık büyük bir saldırının ardından geldi. Saldırı, DeFi (merkeziyetsiz finans) platformlarının güvenliği hakkında soruları gündeme getirdi. İşte ayrıntılar…

Binance yeni satın almalarda en az 1 milyar dolar batacak

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), üzücü hack olayına yanıt olarak, “yazılım kodunun asla hatasız olmadığını” söyledi. Kripto topluluğuna, kullanıcıların para kaybetmeyeceğine dair güvence verdi, ancak bu tür olaylardan ders çıkarmak için zincirler arası köprüleri vurguladı. Binance Holdings Ltd, tüm dünyada hakim kripto kışına rağmen 2022’de satın almalar ve yatırımlar için 1 milyar dolara kadar harcayabilir. Şimdiye kadar, dünyanın en büyük kripto borsası, yılın başından bu yana 67 projeye 325 milyon dolarlık yatırım taahhüt etti.

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Şirketin ayrıca Elon Musk’ın Twitter Inc.’deki teklifine yönelik 500 milyon dolara ek olarak Forbes medyasına 200 milyon dolarlık bir yatırımı var. Binance, uzun süredir devam eden piyasa düşüşüne rağmen iyi durumda olan işletmeleri satın almaya odaklanıyor. Şimdiye kadar, firma kripto kredi alanındaki sıkıntılı varlıkların herhangi birine ilgi göstermedi.

BNB fiyatının geri çekilmesi yavaşlamıyor

Yatırımcılar hack haberlerine BNB’yi satarak tepki verdiler ve bu durum 299 dolardan 280 dolara keskin bir düşüşle sonuçlandı . Piyasadaki güçler, Binance Coin fiyatının yükselen bir kama paterni kırılmasını doğruladığını gördü. Model oldukça düşüşlü ve genellikle bir trendin tersine dönmesinin başlangıcını işaret ediyor. Ticaret hacmi azalırken, 50 günlük SMA (Basit Hareketli Ortalama) tarafından sağlanan destek, kırmızı, düşüşlerin 268 dolara uzanmasını önlemek için kalabilir. MACD (Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı) göstergesine göre daha fazla kayıp olması muhtemeldir. Endeks, BNB fiyatının 299 dolar civarındaki yüksek seviyelerden düştüğü için sunduğu bir satış sinyalinden henüz çıkmadı.

Binance Coin fiyatı, teknik görünümü kısa vadede iyileşmediği sürece düşüş trendi ile 268 dolara taşınacak. Bununla birlikte, BNB’nin son bir yıldaki fiyat performansına bakıldığında, Binance Coin son bir yılda yaklaşık olarak yüzde 36’lık bir düşüş yaşadı. Altcoinin son bir aylık performansı incelendiğinde ise yaklaşık yüzde 1.1’lik yükseliş yaşadığı görülüyor.