Bu Bitcoin ve Altcoin Borsasında Büyük Temizlik!

Avustralya merkezli Bitcoin borsası Swyftx, FTX’in çöküşüyle birlikte ağırlaşan kripto kışında ayakta kalabilmek ve gelecek yıl da sürmesi beklenen küresel ticaret hacimlerindeki potansiyel düşüşler nedeniyle, “en kötü durum senaryosuna” hazırlandığını açıkladı. Borsa, bu hazırlıklar kapsamında toplam 90 personeli işten çıkardığını duyurdu. Bu sayı, bora çalışanlarının yaklaşık yüzde 35’ini oluşturuyor. İşte ayrıntılar…

Bir Bitcoin borsası daha personel çıkartmak zorunda kalıyor

Avustralya merkezli Bitcoin borsası Swyftx, 90 personelini işten çıkarttığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, işte çıkartılan personellerin çoğu geliştirme departmanında görev alıyordu. Swyftx, son düzenleyici dosyalamasına göre, hızla düşen kripto para fiyatları ve piyasalardaki durgunluk nedeniyle karlılık oranında yaklaşık yüzde 23’lük bir düşüş yaşadı. Bu aynı zamanda  kripto para birimi ticaret platformu Swftx’in bu yıl işten çıkarmaların ikincisi. Borsa 2022 yılının başlarında, 74 çalışanını daha işten çıkarmıştı.

Swyftx eş CEO’su Alex Harper bugün yaptığı bir yazılı açıklamayla,  FTX’e maruz kalmamalarına rağmen, şirketin sert koşullara karşı bağışıklığı olmadığını söyledi ve şunları aktardı:

Bugün kariyerimizde vermek zorunda kaldığımız en zor kararı açıkladık. 90 yetenekli arkadaş ve meslektaşımıza veda ediyoruz. Ekibe yeni duyurduğumuz gibi, Swyftx’in FTX’e doğrudan maruz kalması yok, ancak kripto piyasalarında neden olduğu bulaşıcılığa karşı bağışık değiliz. Sonuç olarak, gelecek yıl H1 sırasında küresel ticaret hacminde daha fazla önemli düşüş ve daha fazla siyah kuğu tipi olay potansiyeli olan en kötü durum senaryosuna önceden hazırlanmalıyız. Bizden ayrılan arkadaşlara ve meslektaşlarımıza, desteğiniz ve özveriniz için en derin teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.

Harper: ”FTX sonrası risk almaya istekli değiliz”

Bitcoin borsasının CEO’su ayrıca, şirketinin iş kararlarında daha riskten kaçınacağını ve personel kesintilerinin bilançosundaki operasyonel maliyetleri hafifleteceğini açıklayarak şunları söyledi:

Swyftx güçlü gelirini koruyor, ancak FTX sonrası herhangi bir risk almaya istekli değiliz ve gelecek yılın maliyetleri konusunda son derece temkinli davranıyoruz. Bu kısıtlamalardan, güvenlik, uyumluluk ve müşteri destek hizmetleri gibi öncelikli alanlar etkilenmeyecektir.

Kripto para kışından etkilenen tek firma Swyftx değil. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, geçen hafta, Melbourne kripto start-up’ı CoinJar da çalışanlarının yaklaşık yüzde 20’sini işten çıkarttığını duyurmuştu. Tüm kripto para ekosistemi, dünyanın en büyük borsalarından biri olan FTX’in ani çöküşünden fazlasıyla etkilenmeye devam ediyor. Swyftx, batık FTX borsasına doğrudan maruz kalmamış olsa da, şirketin çöküşünün tetiklediği piyasalardaki güven krizinden etkilenmiş gibi görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!