Henüz Bitmedi: Bu Altcoin Yüzde 36 Daha Düşebilir!

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC) fiyatı hafta sonu boyunca büyük altcoin projelerini de beraberine alarak düşüş yaşadı. Bu devasa piyasa düşüşü hala devam ediyor. Solana (SOL) fiyatı 4 Nisan’dan beri serbest düşüşte ve bir değil tam dokuz ardışık hafta aşağı mum çubuğu üretti. Kripto piyasası her zamanki gibi düşüşteyken, yatırımcılar daha fazla fiyat kaybı bekleyebilir. İşte detaylar…

Altcoin fiyatı düşmeye devam ediyor

Solana fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 261.51 dolardan yaklaşık yüzde 88 düştü. Bu düşüş, en sonuncusu LUNA çöküşü olmak üzere birçok nedenin bir sonucuydu. Şimdiye kadar, SOL geçen hafta yüzde 20 düştü ve şu anda 47.43 dolar direnç seviyesi ile 24.52 dolar destek seviyesi arasında işlem görüyor. Acil desteklerin olmaması nedeniyle, altcoin fiyatında daha fazla çökme olasılığı yüksektir. Yatırımcılar yüzde 20’lik bir düşüşle 24,52 dolara düşebilir. Bu engel önemli olsa da, piyasa yapıcılar veya akıllı para, satış duraklarını toplamak için SOL’u 19 dolara itebilir. Toplamda, Solana fiyatı, alıcılar devreye girmeden ve altcoin’i indirimli olarak ele geçirmeden önce haftalık 30.53 dolar seviyesindeki açılıştan yüzde 36 oranında düşüş gösterebilir.

Solana fiyatı da dahil olmak üzere kripto piyasası için işler son derece düşüş gösterirken, satın alma baskısının yeniden canlanması satış baskısını hafifletebilir. SOL, 47.43 doların üzerinde bir haftalık mum çubuğu üretirse, bu bir boğa hareketini gösterecek ve düşüş tezini geçersiz kılacaktır. Böyle bir durumda, Solana fiyatı 77.66 dolarlık direnç bariyerini yeniden test etmek için küçük bir ralli girişiminde bulunabilir.

Ripple fiyatı da düşüş ivmesinden kurtulamadı

Ripple fiyatı, 10 Haziran’da bir başka düşüş devam formasyonu olan düşüş bayrağını kırdı.  Bu gelişme, XRP fiyatının sonraki üç günlük mum çubuğunda yaklaşık yüzde 16 düşmesine neden oldu. Havale token’i 0,325 dolardan işlem görürken, daha fazla çökme riski devam ediyor. Bu teknik oluşum, 0,221 dolara yüzde 42’lik bir düşüş öngörüyor ve mevcut pozisyon göz önüne alındığında, Ripple fiyatı yüzde 32’lik bir düşüş yaşayabilir. Ancak, bu hareket 0,250 dolar ve 0,302 dolar destek seviyeleri nedeniyle ani bir çöküş olmayacak.

İşler Ripple fiyatı için nispeten daha az düşüş eğiliminde olsa da, altcoin boğalarının rahat bir nefes alması için 0,578 doların üzerinde bir toparlanma gerekli olacaktır. 0,657 doların üzerinde bir günlük mum çubuğu kapanışı, daha yüksek bir yüksek değer yaratarak düşüş tezini geçersiz kılacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!