Bu Altcoin Kepenk İndiriyor: Fiyat Sıfıra Gidiyor!

Cardano (ADA) DeFi altcoin projesi Ardana (DANA) geliştirmeyi durdurduğunu açıkladı, Finansman ve zaman çizelgesi sorunları ile karşı karşıya olan altcoin projesi, geçen yıl iflas etmiş kripto hedge fonu şirketi Three Arrows Capital tarafından yönetilen 10 milyon dolarlık finansman turunu kapattı.

Beklentilerin yüksek olduğu altcoin projesi geliştirmeyi durdurma kararı aldı

Bir dönemin en umut verici merkeziyetsiz kripto para projelerinden biri olan Ardana (DANA), en eski hisse kanıtı blockchain’lerinden biri olan Cardano (ADA) üzerine inşa edilmişti. Kripto para piyasalarındaki ardı ardına yaşanan olumsuz gelişmelerin (FTX’in iflasını açıklaması, birçok kripto para firmasının likidite krizine girmesi, piyasalarda yaşanan düşüşler vb.) ardından, geliştirmeyi durdurma kararı aldı.

https://twitter.com/ArdanaProject/status/1595594077260709888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1595594077260709888%7Ctwgr%5Ec2e179b995731ef2348b8aa4baf0eb047ddab079%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.coindesk.com%2Fbusiness%2F2022%2F11%2F24%2Fcardano-defi-project-ardana-halts-development-citing-funding-timeline-concerns%2F

Proje, dün Ardana topluluğuna yönelik paylaştığı bir tweet’te, operasyonları durdurma nedeni olarak “finansman ve proje zaman çizelgesi belirsizliğini” gösterdi. Ardana, şu anda feshedilmiş kripto hedge fonu Three Arrows Capital, Cardano’nun cFund ve Ascensive Assets tarafından yönetilen bir finansman turu aracılığıyla, geçen yıl 10 milyon dolar topladıktan sonra gelişmeyi ancak bir yıl sürdürebildi. Proje, stabilcoin basımı ve döviz hizmetleri üzerinde çalışıyordu. Ayrıca Ardana, “MakerDAO ve Cardano’nun Curve Finance’si” olmayı hedefliyordu. Ardana geliştiricileri yaptıkları açıklamada şu sözlere yer verdi:

Merhaba Ardana topluluğu,

Ne yazık ki, finansman ve proje zaman çizelgesi belirsizliği ile ilgili son gelişmeler nedeniyle, Ardana projesi durma noktasına geldi. Kodumuz, geliştiricilerin çalışmalarımıza istedikleri gibi devam edebilmeleri için açık kaynak olarak kalacaktır.

Altyapı ve güvenliğe çok fazla fon ayrıldı

Ardana Twitter hesabından yapılan bir diğer paylaşımda ise şu açıklamalara yer verildi:

Ekip, altyapı ve güvenliğe çok fazla fon ayrıldığı için Cardano’da geliştirme yapmakta zorlandı. Bu, geliştirmenin tamamlanmasıyla ilgili belirsizliğin yanı sıra sunulan en iyi eylem planı, dUSD gelişiminin durdurulmasına yol açtı.

Ardana (DANA), yapılan açıklamaların ardından, son  24 saatte yaklaşık yüzde 42’lik düşüşle şu anda 0.00880049 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Kripto para birimi veri sağlayıcısı CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, Altcoin projesi Kasım 2021’deki zirvesinde, 9.2916 dolardan işlem görüyordu. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi Ardana, Cardano ekosistemi için oldukça değerli olacağı düşünülen bir stabilcoin sistemiydi. Dana kullanıcıları, Ardana ile uyumlu bir cüzdanda veya kasada saklanan transfer harcaması oluşturabilir ve kripto para birimi alabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!