Bu Altcoin İlk 20’ye Girmeyi Başardı! İşte Ayrıntılar!

Internet Computer (ICP), piyasadaki ilk 20 kripto para sıralamasına tekrar giriş yaptı. Başarılı altcoin, piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra destansı bir düşüş kaydettikten sonra, son 24 saat içinde tekrar eski haline geldi. Dünyanın en büyük kripto borsalarından ikisi olan Coinbase ve Binance tarafından ilk çıkışından ve desteğinden sadece birkaç gün sonra 700 doların üzerinde işlem gören ICP, bir gecede piyasadaki en çok rağbet gören kripto paralardan biri haline gelmişti.

Başarılı altcoin ICP’nin gelişimi

İlk kez piyasa sürüldüğü dört günde Internet Computer (ICP), yaklaşık 50 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Başarılı bir şekilde beşinci en büyük kripto para birimi olarak yerini almıştı. Proje 5 yıldan fazla bir süredir geliştirilmekte ve en önde gelen kişi ve kurumlardan bazıları tarafından destekleniyor olsa da ani yükseliş topluluktaki birçok kişi için sürpriz oldu.

Zirveye ulaştıktan sadece birkaç gün sonra, Internet Computer (ICP)’ın aşırı fiyatlandırıldığı ve kazançlarının çoğunun FOMO (Kaybetme Korkusu) tarafından yönlendirildiği açıktı. Ek olarak, diğer altcoin projelerinin çoğu da tüm zamanların en yüksek seviyelerini işaretleyerek piyasa çılgınlığının zirvesindeydi. Trader’ların, yatırımlarını nakde çevirmeye başlaması ve daha geniş piyasa düzeltmesiyle birlikte Internet Computer, tüm zamanların en düşük seviyesi olan 20 dolara ulaştı. Zirveden bu yana, kripto para, değerinin yüzde 90’ından fazlasını kaybetti.

DFINITY Vakfı, bu altcoin fiyatının çöküşünden sorumlu tutuluyor

Bazı kullanıcılar, Internet Computer projesinin arkasındaki ekip olan DFINITY Vakfı’nı piyasadaki altcoin projelerini dump’lamakla itham ediyor. Ekip ayrıca bunu, diğer herkesin tokenlerini kilitleyen diğerlerinin pahasına yapmakla suçlanıyor. Bunun somut bir kanıtı yok ve DFINITY Vakfı, projenin en azından çoğunluk oyu olmadan diğer herkesin tokenlerini kilitlemeyi imkânsız kılacak bir Blockchain olduğu konusunda netti.

“Dünyanın ilk tamamen uyarlanabilir Blockchain’i” olarak tanımlanan Internet Computer (ICP), yeni nesil Blockchain’inde bir sınır olarak kabul ediliyor. Ancak fiyat hareketi, yatırımcılar ve potansiyel ortaklar için ciddi sorular ortaya çıkardı. Son 24 saatteki fiyatının pump’lanması bir olaya veya gelişmeye sabitlenemiyor. Altcoin fiyatının pump’lanmasına ek olarak, günlük işlem hacmi de büyük ölçüde artan ICP’nin hacmi son 24 saatte yüzde 110’dan fazla bir artışla 660 milyon doların biraz üzerinde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!