İşte Internet Computer (ICP)’a Yatırım Yapmak için Somut Nedenler!

Internet Computer (ICP)’ın başlangıcı, 2016 yılında kurucusu Dominic Williams’ın “her şeyin birbirine bağlı ve birleştirilebilir” olduğu web hızında çalışan dünyanın ilk sürtünmesiz Blockchain’ini yaratma vizyonuyla başladı.

Internet Computer (ICP)’ın mekanizmaları ve gelişimi

DFINITY vakfı, Internet Computer (ICP)’ı Mayıs 2021’de halka açık internetin bir parçası olarak açık kaynak haline getirdi. Kriptografi ve programlamada en parlak beyinlere sahip olan DFINITY vakfı tarafından başlatılan ICP, sadece birkaç yıl içinde lider Blockchain haline gelebilir. ICP, Internet Computer Protocol üzerinde çalışan ve Google ve Facebook hizmetlerini kullanmadan yazılım oluşturmayı kolaylaştırmayı amaçlayan dijital bir token olarak oluşturuldu. Geliştiriciler artık “hack içermeyen bir sistemde” düşük maliyetle “açık internet” oluşturabilirler.

Chain key teknolojisi, platforma tek bir ortak anahtar vererek Internet Computer’ın başarılı olmasını sağlayan oyun değiştirici kabul ediliyor. Doğrulamayı gerçekleştirmek için büyük miktarda işlem gücü gerektiren Ethereum’un aksine, herhangi bir cihazın yapıyı doğrulamasına izin veriyor. Geliştiriciler, özel DeFi çözümlerinden zincir üzerinde çalışan tokenize sosyal medyaya kadar her şeyi oluşturabilir. Bunların yanı sıra Internet Computer dünya çapındaki veri merkezleri tarafından desteklenmektedir. Yazım sırasında 1.300 node çalıştıran 48 bağımsız veri merkezi var.

Internet Computer, popülaritesini arttırıyor

Internet Computer, DeFi’yi ve genel olarak kripto evrenini kasıp kavuran bir teknoloji olarak nitelendiriliyor. ICP, şimdiye kadar Binance, OKEx ve Huobi Global gibi en iyi borsalarda işlem görüyor. ICP merakla beklenen ETH 2.0’ın piyasaya sürülmek üzere olduğu bir zamanda popülaritesini artırıyor. Buna rağmen, ICP son zamanlarda piyasada ciddi bir mücadele veriyor. Son 24 saatlik sürede, yazım sırasında yüzde 10.5 kaybediyor.

Diğer tüm DeFi çözümleri gibi, Internet Computer da yerel yönetişim tokeni aracılığıyla çalışan güçlü ve sürekli büyüyen bir topluluğa sahip. Topluluktaki token sahipleri, oylama yoluyla platformun yönetimine katılabilir, nöronlar oluşturmak ve bir çeşit “farming” olarak nitelendirilebilecek pasif bir gelir elde etmek için tokenleri kilitleyebilirler. Ağ, topluluğu ödüllendirmek ve yönetişime katılanlar, nöronlar yaratanlar ve diğer çeşitli işlevler gibi ICP’nin büyümesinde önemli bir rol oynayan üyeleri teşvik etmek için yeni ICP tokenleri basmaya devam ediyor. Ayrıca, ağı barındıran bir düğüm makinesini çalıştıranlara da bir ödül verilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (1)
Add Comment