Internet Computer (ICP) İlk 10’a Girdi: Yükseliş Devam Edecek mi?

Trader’lar, Pazartesi günü Coinbase’deki ilk çıkışının ardından Internet Computer (ICP)’ı 630 dolar’dan değerlendirdiler. Ancak, Binance‘da token için teklifler Salı günü itibariyle 3.093 dolar’a kadar yükseldi. Bu arada HitBTC, ICP’nin yaklaşık 407 dolarlık bir zirvede olduğunu bildirdi.

Internet Computer (ICP)’un fiyatı neden yükseldi?

Birden fazla kripto para borsasındaki muazzam fiyat farklılıkları, Internet Computer pazarında çılgınca bir işlem duygusu gösterdi, ICP piyasa değerine göre ilk 10 kripto para listesine girmeyi başardı. Altcoin, XRP, Dogecoin (DOGE) ve Cardano (ADA) gibi popüler altcoin’leri bile geride bıraktı ve dördüncü sıraya kadar ulaştı.

Kar alma duyarlılığı nedeniyle büyük fiyat düzeltmeleri yapıldı. Çarşamba günkü işlem seansına girerken, Coinbase ve Binance’deki Internet Computer 338 dolardı. Fiyat, HitBTC’de 14 dolar daha yüksekti. Yaşanan düzeltme, ICP’nin kripto para sıralarında dördüncü sıradan sekizinci sıraya düşmesine neden oldu.

ICP’nin en üst düzey kripto para birimleri arasına ani yükselişi, birçok kripto para trader’ını ve analisti şaşırttı. Tokenı çıkaran platform olan Internet Computer, halka açık bir ağ oluşturmayı öneren “Blockchain tabanlı bir bulut bilişim projesi” olarak tanımlanıyor.

Başarının sırrı

Projenin başarısı olmasının temel nedenlerinden bir tanesi, projeye tanınmış kurumsal oyuncuların katılımıydı. Twitter’ı ilk aşamalarında desteklediği bilinen Amerika Birleşik Devletleri merkezli yatırımcı Andreessen Horowitz ve daha önce risk sorumlusu olarak görev yapan Olaf Carlson-Wee tarafından yönetilen New York’ta kripto odaklı bir hedge fonu olan Polychain Capital de projeye dahil oldu.

Bu arada, Intert Computer geçen Cuma lansmanından hemen sonra en iyi kripto para birimi borsalarında listelendi. Projenin arkasında Dfinity var. DFINITY, Palo Alto, San Francisco ve Zürih’teki araştırma ve geliştirme merkezlerinin yanı sıra Blockchain tabanlı bulut bilişimde uzmanlaşmış ve Internet Computer (ICP)’un gelişimini destekleyen uzak ekipleri denetleyen, Zug’da kayıtlı bir “web hızında çalışan ve kapasitesini sınırsız artırabilen Blockchain.

Fiyat yükselmeye devam edecek mi?

Dfinity, daha önce özel finansman turlarıyla 163 milyon dolar topladı. Bu arada, kar amacı gütmeyen kuruluş da Şubat 2017’de 4,1 milyon dolar Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) aldı. Mayıs 2018’de, ilk destekçileri arasında 35 milyon dolar değerinde ICP tokenını (eski adıyla DFN olarak biliniyordu) ücretsiz dağıttı. Bu, ilk Internet Computer arzının yüzde 0,8’ini işaret ediyordu.

Bitcoin ve Ethereum’a benzer şekilde, Internet Computer ekosistemindeki altyapısal büyüme beklentileri, spekülatörlerin yatırım davranışları altcoin’in fiyatının artmasına neden olabilir. Yatırımcıların makroekonomik enflasyon korkuları nedeniyle, altcoin’in değeri  daha da güçlenecektir.

Comments (1)
Add Comment