İşte Piyasanın Yeni Degecoin’i: Bu Altcoin 1 Günde Yüzde 120 Artış Kaydetti!

Bitcoin, Ethereum ve diğer altcoin projeleri hızlanırken DOGE yavaşlamaya başladı. Bu durum DOGE’un popülerliğini ve değerini kaybettiği sorusunu akıllara getiriyor.

Meme altcoin DOGE düşüşten daha fazla kaçabilecek mi?

“Dogefather”ın favori altcoin projesi her zaman bir tartışma konusu olmuştur. Bunun nedeni, son 13 günde Bitcoin yüzde 31 ve Ethereum yüzde 44 artarken Dogecoin yalnızca yüzde 13’lük nispeten daha küçük bir artış yaşadı. Buradaki şaşırtıcı sorun, yüksek ve artan yatırımcı duyarlılığına rağmen DOGE’nin insanların beklentilerini karşılayamaması olarak görülüyor. Ek olarak, DOGE tüm kârlılığını kaybediyor.

Dogecoin’i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaran Nisan-Mayıs rallisinden bu yana, kârlı adresler yazım sırasında yüzde 93’ten yüzde 82’ye düştü. Benzer şekilde, günlük aktif adresler (DAA) de ciddi şekilde düştü. DAA’daki bu 240 binlik düşüş, yatırımcıların çıkış yaptığının kanıtı. Altcoin projesinin yılın başlarında tanık olduğu ani yükseliş şimdi azalıyor. Bununla birlikte, şimdi bile, balinalar ve uzun vadeli HODLer’lar, orta vadeli sahiplerinin katılımının da artmasıyla birlikte DOGE’yi HODL yapmaya devam ediyor.

Dogelon nedir?

Dogecoin ve “Dogefather” Elon Musk’ın kripto piyasası üzerindeki etkisi hakkında konuşurken, önemli bir gözlemle karşılaşıldı. Son zamanlarda, Musk’ın kripto para birimleri üzerindeki etkisi önemli ölçüde azaldı. Örneğin 25 Temmuz tarihli bu tweete rağmen DOGE herhangi bir ralli gerçekleştirmedi. Ancak, bugünlerde yeni ve tuhaf bir etki baş gösteriyor olabilir. Dogecoin’den ilham alan bir altcoin olan Dogelon Mars günlük grafiğinde çılgın kazançlar elde etmek için manşetlere çıkıyor. Dün yüzde 120 yükselen kripto para, mayıs ayında da yüzde 1015 artış kaydetti.

Belki de daha çirkin olan, maksimum arzının 1 katrilyonda oturmasıdır. Dolayısıyla Musk, bir zamanlar olduğu kadar etkili olmasa da piyasa üzerindeki etkisi kesinlikle çok büyük. Basitçe söylemek gerekirse, Tesla CEO’sunun memecoin’leri teşvik etmesi ve coşkusu, DOGE gibi diğer altcoin projelerinin büyümesini teşvik etmiş olabilir. Ancak Dogelon Mars’ın Dogecoin’in yerini alması pek olası değil. Aslında, 50 milyon dolarlık piyasa değeri olan bir kriptoyu, 26 milyar dolarlık piyasa değerine sahip sekizinci sıradaki Dogecoin ile karşılaştırmak da adil değil. Ancak Dogecoin’in de bir gün ilk 10’a girmesi de beklenmiyordu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!