Dev Yatırım Bankasının Gözü Bu Altcoin’de! İflas Ederse Toplayacak!

Popüler yatırım bankacılığı şirketinin Altcoin Celsius Network (CEL)’in iflas etmesi durumundan yararlanmaya ve kredi verme platformunun varlıklarını indirim karşılığında satın almaya hazırlandığı bildiriliyor.

Dev finans şirketi, altcoin projesinin iflas başvurusunda bulunması halinde, indirimli fiyattan almak için hazırlık yapıyor

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, Goldman Sachs, şirketin iflas başvurusunda bulunması durumunda Celsius Network’ün varlıklarını indirimli fiyatlarla satın almak için yeterli hazırlıklar yaptığı için yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamayı planlıyor . Kaynaklar Goldman Sachs’ın anlaşma için en iyi web3 kripto fonlarına ve zor durumdaki varlıkları edinme konusunda uzman olan diğer fonlara ve ayrıca geleneksel finans kurumlarına çoktan yaklaştığını söyledi. Celsius Network’ün iflas başvurusunda bulunması durumunda Goldman Sachs, şirketin kendi gözetimi altındaki altcoin projelerini nispeten ucuza satmasını bekliyor.

WSJ raporuna göre, şirket zaten bu yönde önemli adımlar attığından, Celsius Network’ün önümüzdeki haftalarda iflas başvurusunda bulunma eğilimi var. Celsius Network, olası bir iflas başvurusu hakkında profesyonel tavsiye vermesi beklenen Alvarez & Marsal’dan yeniden yapılandırma danışmanlarının hizmetlerinden yararlandı. WSJ ayrıca Celsius Network’ün hukuk firması Akin Gump Strauss Hauer & Feld’den hukuk uzmanlarını yeniden yapılandırma hizmetlerini de işe aldığını bildirdi. Bu ayın başlarında WSJ, Celsius’un sorunlarına olası çözümleri Goldman Sachs Citigroup’tan aradığını ve şirketin iflas başvurusunda bulunmasını tavsiye ettiğini bildirdi.

Kripto yatırımcıları gelişme hakkında olumlu görüşlere sahip

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, popüler kripto kredi platformu Celsius Network, ayın başından beri büyük bir kriz yaşıyor ve bu nedenle şirketin yüksek piyasa oynaklığını gerekçe göstererek para çekme, takas ve transferleri dondurmasına neden oldu. Ekim 2021 itibariyle, Celsius’un yönetim altındaki varlıkları (AUM) 25 milyar doların üzerindeydi. Bununla birlikte, Celsius’un AUM değeri, kripto para birimi fiyatlarındaki düşüşün ardından Mayıs ayında önemli ölçüde düştü.

Bu arada, kripto para ödünç verme platformunun kendisini bulduğu talihsiz koşullara ilişkin olumsuz raporlara rağmen, Goldman Sachs’ın Celsius Network’ün varlıklarını satın almayı planladığı haberi, kripto para birimi alanında olumlu bir gelişme olarak algılanıyor. Bir Twitter kullanıcısının attığı tweet, Ripple ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında devam eden davadaki Avukat John Deaton’dan tepki aldı. Tweette şu sözlere yer verildi

Cidden, Goldman’ın sektördeki en şaibeli kripto para ödünç verme platformlarından birini satın alarak içeri girmesinden başka hiçbir şey kriptonun burada kalacağını göstermez.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!