Teknik Analiz: İşte Ethereum İçin Kritik Seviyeler ve Olası Senaryolar!

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Ethereum (ETH)  fiyatı, önemli bir direnç seviyesinde. Bu kilit seviye, ETH’nin son rallide daha yükseğe tırmanmasını engelledi. Ancak, akıllı sözleşme(Smart Contract) token’i için yakında işler değişebilir ve bu da hızlı bir artışa neden olabilir.

Ethereum fiyatı başka bir hamleye hazır

Ethereum fiyatı , günlük grafikte görüldüğü gibi yeni bir sayfa açıyor. 18 Haziran’da 878 dolardan daha düşük bir dip oluşturduktan sonra, ETH yüzde 35 ralli yaptı ve 1.192 dolardan yüksek bir salınım yarattı. Bu toparlanma etkileyici olsa da, altcoin daha yüksek bir dip noktası belirlemeye çalışıyor, bu da tam bir toparlanmanın söz konusu olabileceğini düşündürüyor. Invest, Ethereum fiyatının, 8 günlük Üstel Hareketli Ortalamanın (EMA) üstesinden gelebilirse, kritik direnç seviyesi olan 1.543 dolara kadar bir yükselişi tetiklemesini bekleyebilir. Bu seviye, 1 Haziran’daki son çöküşünden bu yana ETH için bir engel teşkil ediyor. Bu gelişmeden sonraki herhangi bir girişim, ETH fiyatını yükseltmede başarısız oldu.

Sonuç olarak, bu engelin ortadan kaldırılması, muhtemelen Ethereum fiyatını yüzde 42 oranında artıracağını gösterecek. Burada, 34 günlük EMA, 1.543 dolarlık engelle çakışıyor ve bu birleşmeyi ETH için üst sınır yapıyor. Ethereum fiyatı için bu yükseliş görünümünü desteklemek, 9 Haziran ile 23 Haziran arasında 44.100’den 44.600’e yükselen 100 ila 100.000 ETH arasında tutan yatırımcı sayısındaki istikrarlı artıştır. Ethereum blockchain’ine yaklaşık 500 yeni adres katıldı ve bu da yatırımcıların potansiyel olarak düşüşleri satın alabileceğini gösteriyor. ETH için potansiyel bir tabana daha fazla güven eklemek, ETH 2.0 staking adresinde görülen mevduat sayısındaki düşüştür. Şimdiye kadar, bu sözleşmeye kabaca 12.0 milyon ETH yatırıldı. Ancak, mevduat sayısı son iki ayda azalmıştır.

Yeni bir toparlanma rallisi gelecek mİ?

2 Mayıs’ta mevduat 1.811 ETH’ye yükseldi, ancak o zamandan beri 23 Haziran itibariyle 283’e düştü. ETH’lerini stake etmekle ilgilenen kullanıcılardaki bu keskin düşüş, yatırımcıların Ethereum fiyatındaki son düşüş nedeniyle 4.900 dolardan 1.100 dolara düştüğü gösteriyor…  Ethereum fiyatı aniden küçük bir düşüş yaşarsa, bu yatırımcılar panik satış yapabilir ve düşüş ivmesine katkıda bulunabilir. Bu nedenle, son toparlanmaya rağmen piyasa katılımcıları dikkatli olmalıdır. Son olarak, ETH blockchain’ine katılan yeni adreslerin sayısı da durgun kaldı ve bu da yatırımcıların mevcut fiyat seviyelerinde Ethereum satın almaya istekli olmadığını gösteriyor. Bu metriğin 7 günlük hareketli ortalaması, 16 Haziran ile 23 Haziran arasında 73.277’den 67.077’ye düşerek yüzde 8.4 net düşüşü temsil ediyor.

Teknikler Ethereum fiyatı için olumlu bir görünüm sunarken, ETH’nin 8 günlük EMA’yı 1.131 dolardan aşmasına güveniyorlar. Ayrıca, zincir içi metrikler yükseliş tablosu çizmiyor ve en azından makro bir perspektiften daha fazla düşüş eğilimi olasılığını gösteriyor. Ethereum fiyatı 993 dolar destek seviyesinin altında bir günlük mum kapanışı üretirse, 18 Haziran’da görülen mum çubuğu kapanışına göre daha düşük bir dip oluşturacaktır . Böyle bir gelişme yükseliş tezini geçersiz kılacaktır ve Haziran ayında 878 dolara yüzde 12’lik bir düzeltmeyi tetikleyecektir. 18 salıncak düşük. Burada alıcılar yeniden gruplaşabilir ve toparlanma rallisine bir kez daha şans verebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!