Ripple&SEC Davası: Uzmanlar XRP İçin 2022 Senaryosunu Açıkladı!

 2021, kripto para piyasası için verimli geçti. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) dahil olmak üzere bir dizi kripto para birimi, yılın sonlarında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Ripple (XRP) ise devam eden SEC davası nedeniyle beklenen performansı sergileyemedi.

SEC davasındaki olumlu gelişmeler, XRP fiyatını 1 doların üzerinde tutuyor

NFT çılgınlığı, metaverse ve Web 3.0, gibi yeni ilgi alanlarının da eklenmesiyle kripto para piyasası toplam değerini, Ocak ayının en düşük seviyesi olan 736 milyar dolarından Kasım ayının en yüksek değeri olan 3.009 milyar dolara çıkardı. An itibari ile toplam kripto piyasa değeri,2.380 milyar dolar civarında. Bitcoin’in (BTC) dominansının darbe almasıyla birlikte altcoin’lere olan talep de arttı. BTC hakimiyeti, Eylül ayında 2021 yılının en düşük seviyesi olan yüzde 39.56’ya düşmeden önce Ocak ayında yüzde73.63 seviyesindeydi. BTC dominansı, an itibariyle yüzde 40,1 seviyesinde. CoinMarketCap’e göre Ripple, 43.77 milyar dolarlık piyasa değeri ile 7. en büyük kripto para konumunda. XRP ivme kaybetmeden önce uzun bir süre 3. sıradaki yerini korudu.
Ripple, sene başından beri yüzde 319 oranında artmasına rağmen, yerini koruyamadı. SEC davası, XRP için büyük kayıplara neden oldu. Ocak 2021’de, XRP bir önceki yılın en yüksek seviyesi olan 0,7872 dolardan Ocak 2021’de en düşük seviye olan 0.2108 dolara düşmüştü. Daha geniş pazardan destek bulan XRP, 0,50 dolar seviyelerine geri dönmeden önce Nisan ayında 2021 yılının en yüksek seviyesi olan 1,9660 dolara ulaştı. SEC’in Ripple aleyhine açtığı dava, büyük bir satışa yol açtı. Ancak yılın sonlarında, SEC davasında kazanılan zaferler ve anlaşma olasılığı umutları, XRP test direncini 1,00 dolar seviyesinde tutuyor. XRP’nin şu anda 43.77 milyar dolar olan piyasa değeri, Ocak ayının en düşük seviyesi olan 10.78 milyar dolardan toparlanarak bir yılın en yüksek seviyesi 83.51 milyar dolara ulaşmayı da başardı.

2022’de Ripple bu seviyeleri görebilir

Piyasalar önümüzdeki yıl için yükseliş eğiliminde. Bununla birlikte, piyasa, iki davanın sonucuna bağlı olacak. Kar amacı gütmeyen bir hükümet gözlemcisi olan Empower Oversight tarafından SEC’e karşı açılan bir dava kritik öneme sahip olacak. Empower Oversight, SEC yetkililerinin Ripple Lab ve XRP’ye karşı önyargılı olduğunu iddia ediyor. Empower Oversight lehine bir karar, SEC ve Ripple davasında dönüm noktası olabilir. Dava, Ripple lehine sonuçlanırsa, XRP Ocak 2018 yılının ATH’si olan 3,35 dolara yükselebilir. Bazı uzmanalr, fiyatın 2022’de 5,00 dolar seviyelerine ulaşacağından bahsediyor. Ancak olumsuz bir sonuç, XRP ve XRP sahipleri üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilir.

Bununla birlikte, iki davanın sonuçlarının yanı sıra, Ripple fiyatını genel kripto piyasası hareketleri de etkileyecek. Kripto piyasaları ayı döngüsüne görerse, XRP 0,50 dolar seviyelerine düşebilir. Özellikle, Çin ve regülasyon faktörü 2022’de piyasayı etkileyecek faktörler arasında yer alıyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!