Elon Musk’tan İlginç Dogecoin ve Mars Yorumu: Mümkün Değil!

Elon Musk, Lex Friedman ile gerçekleştirdiği bir bir podcast’te, Dogecoin (DOGE)’in neden Mars’ın resmi para birimi olamayacağını açıkladı.

Dogecoin ve Mars: bilimsel gerçekler!

Tesla CEO’su Elon Musk ve meme kripto para birimi Dogecoin (DOGE) arasındaki bağ artık herkes tarafından biliniyor. Bir Dogecoin hayranı olarak, Musk, Doge’nin BTC’den daha iyi bir ödeme yöntemi olduğunu açıkladıktan sonra, Tesla’nın bazı ürünleri için DOGE kabul edeceğini duyurmuştu. Elon Musk, katıldığı yayında, Dogecoin’in neden Mars’ın resmi para birimi olmayacağını açıkladı. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Mars’a adım atacağı için heyecanlı olan milyarder, her fırsatta bundan bahsediyor. SpaceX’in CEO’su, gezegeni kolonileştirme hayaliyle Mars’a ulaşmak isteyen uzay girişimcilerinden biri konumunda.
Dogecoin hayranı Musk, daha önce birçok insanın Mars’a göç edeceği için dünya’da nüfusun artması gerektiğini bile söylemişti. Lex Friedman ile yaptığı podcast’te, dünyanın en zengin adamı, ortalama 228 milyon km mesafedeki güneş sistemimizin dördüncü gezegeni olan Mars’ın geleceği hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Musk’a göre, Mars kolonize edildiğinde, sadece orada yaşayacak insanlara ait olacak. Mars yasaları ve uygarlıkları, dünya’daki ülkelerde bulunan kurallara tabi olmayacak. Tartışılan bir diğer nokta da Mars’ın resmi para birimiyle ilgiliydi. Friedman, ”Elon’a yakın zamanda SpaceX’in Doge’u Mars’a götüreceğini söyledi ve Doge’u Mars’ın resmi para birimi yapmak için herhangi bir plan var mı?” sorusunu sordu. Buna cevaben, Elon Musk, Dogecoin (DOGE)’in Mars’ın resmi para birimi olmasının imkansız olduğunu açıkladı ve şu açıklamayı yaptı:
Bence Mars’ın farklı bir para birimine ihtiyacı olacak çünkü ışık hızından dolayı senkronize edemezsiniz. Dünyadan tamamen bağımsız olacak. Çünkü, Mars en yakın, yaklaşık dört ışık hızı dakikası uzaklıkta, en uzak nokta ise yaklaşık 20 ışık hızı dakikası uzaklıkta. Yani gerçekten senkronize olan bir sisteme sahip olamazsınız, bilirsiniz. 20 dakikalık bir ışık hızı sorununuz varsa, bir dakika hızında bir Blockchain varsa, düzgün bir şekilde senkronize edilmeyecektir.

Mars, kendi kripto para birimine sahip olacak

Milyarder, Mars’ın bir kripto para birimine sahip olacağına inanıyor. Elon Musk, Dogecoin ağını Mars’tan senkronize etmenin mümkün olduğuna inanmasa da, fethedilecek yeni gezegenin gelecekte bir kripto para birimine sahip olacağına inanıyor. Gezegendeki hayat sorulduğunda, tek başına karar vermeyeceğini, orada yaşayacak nüfusla birlikte karar vereceğini bildirdi.
Musk, “Mars’ın bir kripto para birimi olup olmayacağını bilmiyorum, ama muhtemelen olacak ve Mars’a özel bir para olacak. Bence kripto para birimleri, para adı verilen veri tabanındaki hataları azaltmak için ilginç bir yaklaşım.” ifadesini kullandı. Daha fazla Dogecoin haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!