Yine Bir Hack Saldırısı! Bu Altcoin Zor Durumda

Altcoin projesi Polkadot (DOT) ağının merkeziyetsiz alanlarından biri olan Acala, operasyonları duraklatmak için acil bir oylamayı geçmesine neden olan büyük bir güvenlik sorunu yaşadı. Proje ekibinin şu anda sorunu araştırmak ve azaltmak adına çalışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Bu sorunla birlikte yatırımcıların bir başka Terra sorunumu sorusu gündeme geldi

İddialara göre saldırının BTC/AUSD çiftine ait havuzundaki bir hatadan kaynaklandığı söyleniyor. Güvenlik açığı, saldırganın ek 1,2 milyar Acala Doları (AUSD) çıkarmasına izin verdiği de belirtilen bilgiler arasında yer alıyor. Polkadot ağına düzenlenen saldırı sonrasında ise, saldırganın cüzdanında, şu anda 785.938 AUSD token bulunduğu belirtiliyor.

Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Altcoin projesinin ağında yaşanılan hack saldırısı sebebiyle, AUSD stabilcoin sabitini kaybetti. Olayın ardından Stabilcoin projesinin tüm zamanların en düşük seviyesi olan 0,5713 dolar seviyesine gerilediği belirtiliyor. Olayın ardından bir süreliğine değerinin yaklaşık yüzde 44’ünü geri almayı başarmış gibi görünüyor olmasına rağmen, yatırımcılar bu durumun Terra ekosisteminde yaşanılan duruma benzer bir felakete dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda endişeleri olduklarını aktarıyorlar. Şu anda yüzde 99 kayıp yaşayan stabilcoin 0,0096 seviyesinde.

Altcoin projesinin ekosisteme zarar verip vermeyeceği merak ediliyor

Merkeziyetsiz projelerden olan Acala, Şubat ayı başlarında ilk yerel stablecoin’ini kripto para piyasalarına sundu. Altcoin projeleri Polkadot (DOT) ve Kusama (KSM) ekosistemi için varsayılan stablecoin olarak hizmet ediyor. AUSD altcoin, kendisini Ethereum tabanlı Dai (DAI) stablecoin’in çok zincirli versiyonu olarak faturalandıran bir dizi teminat rezerv varlığı tarafından destekleniyor. Saldırı sonucunda değeri de yüzde 12’den fazla düşen altcoin ACA (Acala Token) yanında yer alıyor. Büyük kayıpların yaşanmasına neden olan TerraUSD’nin (UST) çöküşü öncesi, Acala ekibi Mart ayında AUSD stabilcoin için 250 milyon dolarlık bir ekosistem fonu başlattığını duyurdu.

Duyurunun ardından, altcoin ACA fiyatını yüzde 30’dan fazla yükseliş gerçekleştirdi. AUSD stabilcoin projesinin aşırı teminatlandırılmış olması, onu algoritmik olarak hatalı olan UST stabilcoin’inden ayıran özelliklerinden biri olarak belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan büyük kayıplı altcoin ve stabilcoin düşüşleri, makroekonomik sorunlar, FED faiz politikaları, hack saldırıları gibi durumların kripto para piyasalarına karşı olan güveni sarstığı bildiriliyor. Bununla birlikte, bazı yatırımcılar birikim yaptıkları projelere karşı olan güvenlerini neredeyse kaybettiklerini dile getirirken, diğer yatırımcıların ise küçük ancak temkinli bir yol izledikleri aktarılıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!