Bitcoin Zincir Üstü Verileri İyileşiyor: İşte Güncel Glassnode ve Santiment Verileri!

Bitcoin (BTC) iki gündür 40 bin dolar seviyelerinde işlem görürken, bugün erken saatlerden 39 bin dolar seviyelerine geriledi. Ancak, BTC’nin temelleri ve zincir içi ölçümleri önemli bir gelişme gösteriyor. 28 Temmuz Çarşamba günü, Bitcoin, 2016’dan bu yana 5 yıl içinde şimdiye kadarki en büyük net çıkışları kaydetti.

Glassnode: Bitcoin aktif adres sayısında artış var!

28 Temmuz’da, borsa bakiyesinde toplamda 60 bin’den fazla Bitcoin eksildi. Bu kesinlikle bir yükseliş göstergesi çünkü arzdaki bir kıtlığın fiyatları daha da yükseltmesi muhtemel. Aynı zamanda, Bitcoin ağıyla etkileşime giren benzersiz adreslerin sayısı geçen hafta önemli ölçüde arttı! Zincir içi veri sağlayıcı Glassnode şunları bildirdi:

Bitcon, geçen hafta aktif adres sayısında bir toparlanma gördü ve günde 250 bin aktif adresten, yüzde 30 artış göstererek, 325 bin aktif adrese ulaştı. Bu faaliyet verileri, 2020 yılının 2. çeyreğinde BTC fiyatlarının 11.3 bin dolar civarında olduğu Temmuz 2020’de sürdürüldü.

Santiment: Balinalar ve perakende yatırımcılar biriktirmeye devam ediyor

Bitcoin balinaları bu konsolidasyon aşamasında hala biriktirirken, küçük perakende yatırımcılarda biriktirmeye devam etti. Santiment, 100 ila 10 bin arasında BTC tutan balina adreslerinin, 9.19 milyon BTC ile yeni bir dönüm noktasına ulaştığını bildirdi.

Mayıs 2022’den bu yana, bu balina adresleri, 170 bin Bitcoin ekledi ve bunun 130 bini son 4 haftada meydana geldi.  Öte yandan, popüler piyasa analisti Willy Woo, perakende yatırımcıların boğa piyasasının devam etmesinde çok önemli bir rol oynadığına inanıyor. En son paylaşımında Woo şunalrı belirtti:

Görünürde bir işaret veya ayı piyasası yok. Adreslerinde 1 BTC’den adaah az tutan perakende yatırımcılar, boğa piyasasının orta ve geç aşamalarını kontrol ediyor.

İlginç bir şekilde, Bitcoin, toplam kullanıcı sayısı ilk kez 114 milyonu aşarak yeni bir rekora ulaştı. Bu, 1997’deki dot-com patlaması sırasında internetin sahip olduğu kullanıcı sayısıyla aynı, ancak çok daha hızlı büyüyor. Bitcoin’in küresel ölçekte benimsenmesine giden yolda, fiyatı etkileyen en önemli etken regülasyon ve FUD faktörü. Özellikle ABD’de atılacak somut bir adım BTC için altın değerinde olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!