Bitcoin (BTC)’e Kurumsal İlgi Filizleniyor: 50 Bin Dolar Mümkün mü?

Bitcoin arzının artan bir yüzdesi bir yıldan fazla bir süredir hareket etmedi ve borsalarda mevcut olan BTC’de bir düşüş var. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisseleri indirimindeki düşüş, BTC’de kurumsal talebi canlandırdı. Bitcoin arzı, kurumlardan gelen artan talep ile birlikte düşüyor, 50.000 dolar seviyesini yeniden test etmesi muhtemel.

Azalan arz yatırımcıları tekrar Bitcoin (BTC)’e yönlendirdi

BTC çıkışları son 24 saat içinde yükselirken, varlığın fiyatı 40 bin dolarlık direnci test ediyor. 28 Temmuz’da, CryptoQuant verilerine dayanarak 109.690’dan fazla Bitcoin borsadan ayrıldı. BTC arzının %54’ü bir yılda hareket etmedi. Lider kripto para artık azalan arz ile yatırımcılar için daha kazançlı duruma geçti. Düşen BTC rezervleri, saklama amaçlı yapılan kurumsal satın alımları veya dahili döviz cüzdanı transferlerini temsil ediyor. İkisinin bir kombinasyonunun, BTC transferlerinin konsantrasyonuna bağlı olması daha olasıdır.

Bitcoin (BTC)’nin 50.000 doları yeniden test etme olasılığı, varlığa olan kurumsal ilginin yenilenmesiyle daha da arttı. Grayscale BTC Trust, kripto paranın en büyük kamu alıcısı olduğu için BTC’deki kurumsal ilgiyi en etkili şekilde temsil ediyor. Tröstün şu anda yönetim altındaki 25,8 milyar dolarlık varlığı bulunuyor ve tröstün GBTC hisselerindeki iskonto oranı %5,7’ye düştü.

Bu, kurumlardan alımların arttığının bir göstergesidir. Dijital varlık borsası CrossTower’da araştırma analisti Martin Gaspar, şunları söyledi:

GBTC indirimi, Bitcoin (BTC)’nin son fiyat artışıyla artmaya devam edeceği inancıyla vergi avantajlı hesaplar için GBTC alımlarını artıran yatırımcılar bazında azalıyor olabilir.

Grayscale Bitcoin Trust, Temmuz ayında birkaç kilit açmaya tanık oldu ve kilit açma olayları tarihsel olarak kripto borsalarında artan satış baskısı ile bağlantılı. Kurumsal müşteriler, GBTC hisselerinin satışına ilişkin kısıtlamalar kaldırıldığında (satın alma tarihinden itibaren altı ay sonra) satış yapmakta serbesttir. Her GBTC payı, 0,001 Bitcoin’in biraz altında bir oranı temsil eder, bu nedenle 1.000 GBTC hissesinin satışı, bir Bitcoin satışına benzetilebilir. 2022’nin başına kadar kilit açma yapılmayan kurumsal alıcılar yeniden ortaya çıktı ve GBTC hisselerini prime yönüne doğru çekti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!