Bitcoin Yatırımcıları Harekete Geçti: En Son 2017’de Görüldü!

Bitcoin arzında ciddi bir yükseliş söz konusu! Uzman analistlere göre son üç yılda kripto borsalarından BTC satın alan kullanıcıların sayısı iki kart arttı.

Bitcoin arzında keskin artış!

Lider kripto para birimi Bitcoin, gelecekte daha da popüler olabilir. Uzman analistlerin hazırladığı rapora göre, BTC arzında önemli bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle son yıllarda daha da artan bu arz, gelecekte Bitcoin’in şu an olduğundan daha da yüksek seviyelerde olmasını sağlayabilir. Rapora göre, hesaplarında 10 ila 100 BTC tutan yatırımcıların sayısı, 2,98 milyondan 3,26 milyona yükseldi. 2018 ile 2022 yılları arasında yaşanan bu yükseliş, daha önce hiçbir kripto varlığında görülmemiş bir arz yükselişi.

Fakat bu arz artışının arkasında şaşırtıcı bazı nedenler olabilir. Rakamlara güvenmeyen analistler, son aylarda hesaplarında küçük miktarda Bitcoin tutan kullanıcıların sayısının ciddi derecede arttığı görüşünde. Bu da yüksek miktarda yatırım yapmayan kullanıcıların bile arz dengesini yükseltmesine sebep oluyor. Buna ek olarak, daha çok küçük yatırımcıların BTC’ye yöneldiğini gösteriyor. Daha da fazlası, 10 ila 100 BTC arasında varlığı olan kullanıcılar, 1 ila 10 BTC’ye sahip olanlardan daha hızlı bir büyüme gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, belirtilen aralıktaki kullanıcılar gittikçe daha fazla BTC yatırımı yapıyor ve yatırımlarının karşılığını almayı başarıyor.

Lider kripto para birimi yatırımcılarını sevindirdi

Uzman analistlere göre, bunun sebebi Bitcoin’in daha yaygın ve ulaşılabilir hale gelmesi. Ayrıca, kullanıcıların lider kripto para biriminin yatırım potansiyelini fark etmesi de arzı arttıran detaylardan.  BTC’ye olan arzın en çok arttığı dönem ise FTX’in iflas ettiği dönemler. Oldukça ironik bir şekilde artış gösteren arzın açıklamasını yapan uzmanlar, yatırımcıların BTC’ye güven duyması olduğunu söyledi. Bu sebeple, FTX gibi öncü bir borsanın iflası sebebiyle sektöre olan güveni kırılan kullanıcılar, en güvenli gördükleri varlığa yatırım yaptılar: Bitcoin!

Kriptoarena.com olarak da belirttiğimiz gibi, Bitcoin yatırımcıları genelde küçük yatırımcılar. 10 ila 100 BTC varlığına sahip olan kullanıcılar, Ekim ayından bu yana BTC yatırımına devam ederek kar elde etmeyi başardılar. Ayrıca FTX çöküşünün yarattığı panik dalgasından da etkilenmeden bu süreci atlattılar. Özellikle küçük yatırımcıların Bitcoin’i güvenli seçenek olarak görüyor olması gelecekte lider kripto para birimine olan talebin daha da çok artmasına sebep olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!