Birçok Bitcoin Tahmini Tutan Analist: BTC İçin Yükseliş Zamanı!

Kripto para piyasası son birkaç gündür hareketlendi ve Bitcoin fiyatı 28 bin dolar seviyelerine kadar yükselmeyi başardı. Peki, sırada ne var? Ünlü analist Tone Vays açıkladı…

Popüler stratejist Tone Vays, Bitcoin için 34 bin dolara işaret etti!

Kripto para piyasasının yakından takip ettiği ünlü kripto para analistlerinden Tone Vays, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) haftalar süren konsolidasyonun ardından yükseliş trendini sürdürecek bir konumda olduğuna inanıyor. Yeni bir strateji oturumunda yaptığı açıklamalarda Tone Vays, 122 bin YouTube abonesine aktardığ bilgilerde Bitcoin “dipten alım” durumunda olsa da, BTC’nin güç belirtileri göstermeye başlamasını tercih ettiğini söylüyor. Kripto stratejistine göre, Bitcoin’in görünümü acil direncini ortadan kaldırmayı başarırsa çok daha iyi olacak. Analistin sözleri şu şekilde:

Bitcoin (BTC) için gerçekten yükselme zamanı. Ancak haftalık perspektiften bakıldığında, gerçekten yeterli yükseliş yok… Ama nasıl gücü tercih ettiğimi biliyorsunuz. Yeni zirveleri tercih ederim. Kırılmaları tercih ederim.

Ünlü analist yaptığı analizde, Bitcoin’in 30.000 doların üzerine çıktığında muhtemelen yeni bir yılın en yüksek seviyesini göreceğini söylemeye devam etti:

Yeni bir zirve yapana kadar haftalık ölçekte hala biraz zamanımız var. Birkaç bin dolara daha ihtiyacımız var. 30.000 doları kırmamız, Lucid SAR’ı çevirmemiz gerekiyor ve sonra 34.000 dolarda bazı dirençlerle karşılaşacağız. Yani bu noktada 34.000 dolar benim direncim ve 30.000 doların üzerine çıkmamız gerekiyor.

Lucid SAR, parabolik SAR’ın bir varyasyonu olan yönlü bir trend göstergesidir. Trendleri ve spot giriş ve çıkış noktalarını hesaplamak için fiyat ve zamanı birleştirir. Kriptoarena.com olarak daha önce aktardığımız üzere Bitcoin fiyatı, anlık olarak 27,867.52 dolardan işlem görüyor. Son bir haftalık süreçte yüzde 2 değer kazanan lider kripto, 7.7 milyar dolarlık işlem hacmi ile biraz güç kaybetmiş gibi dursa da analistler yakın zamanlı bir yükseliş öngörüyor.

Glassnode verileri BTC için yeni bir aralığı hedef gösteriyor

Bir diğer yandan kripto analiz firması Glassnode, bir dizi on-chain metriğinin Bitcoin’in (BTC) yeni bir fiyat aralığına girmeye hazırlandığını gösterdiğini söylüyor. Glassnode son güncellemesinde, BTC fiyatlarının sıkılaştığını ve bir “oynaklık yayının” sarıldığını, bunun da Bitcoin’in mevcut dengesinden çıkmaya hazırlandığı sinyalini verdiğini söylüyor. BTC’nin yaklaşık iki buçuk aydır dar bir aralıkta konsolide olmasıyla Glassnode, lider kriptonun muhtemelen yeni bir yüksek volatilite aşamasına girdiğini söylüyor. Firma, potansiyel bir kısa vadeli yukarı yönlü hedefin, 2021 ve 2022’de satın alan birçok yatırımcının bile kırılacağı 33.500 dolar seviyesinde bulunabileceğini söylüyor.

Aktif Yatırımcı Maliyet Tabanı şu anda yalnızca piyasaya aktif olarak katılan yatırımcıları hesaba katan ve yakın vadeli bir üst sınır fiyat modeli sağlayan 33,5 bin dolardan işlem görüyor. Aktif Yatırımcı MVRV’sinin (piyasa değerinden gerçekleşmiş değere) 0,83 olması, 2021-22 döngüsü alıcılarının çoğunun hala zararda olduğunu ve varlıklarını likide etmek için başa baş fiyatlarını bekliyor olabileceğini gösteriyor.

Fiyatın 33,5 bin doların üzerine çıkması, 2021-22 döngüsündeki ortalama yatırımcının artık kâra geçtiğini gösterir ve psikolojik bir ilgi alanını yansıtır.

Glassnode, uzun vadeli sahiplerin ya da coin’lerini en az 155 gündür ellerinde tutan varlıkların maliyet bazını analiz ederek boğa piyasası döngüsünü dört aşamaya ayırıyor: kapitülasyon, geçiş, denge ve coşku. Firmaya göre, Bitcoin’in piyasa döngüsü şu anda BTC’nin LTH’lerin maliyet tabanının biraz üzerinde işlem gördüğü “Geçiş” aşamasında. Firmanın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Mevcut piyasamız kısa süre önce Geçiş aşamasına ulaştı ve bu hafta LTH harcamalarında yerel bir artışa işaret etti. Volatilitenin bundan sonra hangi yönde patlak vereceğine bağlı olarak, Uzun Vadeli Sahiplerin merceğinden gözlemlendiği üzere, bu aracı aşırı ısınmış koşulların yerel dönemlerini belirlemek için kullanabiliriz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!