Bitcoin Nisan Beklentileri: BTC’de Güçlü Sinyaller!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta önemli bir yükseliş grafiği kaydettikten sonra Nisan ayını, yıllık açılışın yapıldığı seviyelerde açmış gibi görünüyor. Analistler, Bitcoin (BTC)’in 47 bin dolarlık seviyesinin takip edilmesi gereken ilk seviye olduğunu belirtiyorlar. Detaylar ise şu şekilde…

Analiste göre Bitcoin 50 bin dolarlık seviyeyi test edebilir

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’in paylaştığı verilere göre uzun vadeli destekte net bir sıçramanın ardından BTC/USD paritesinin Cumartesi günü 46.600 dolar civarında olduğu gözlemleniyor. Güncel parite Cuma günü yaklaşık olarak 44.300 dolar seviyelerine kadar düşüş yaşadı. Yine de bu düşüş daha da derinleşmedi ve boğalar kontrolü eline alarak Bitcoin’in fiyatını 46 bin dolar seviyelerinin üzerine taşıdı.

Piyasanın önde gelen analistlerinden olan ve daha önce kriptoarena.com olarak haberlerini paylaştığımız Michaël van de Poppe, desteklerin tekrar test edildiğini ve burada olumlu hamleler olduğunu, bu sebeple de BTC’nin 50 bin dolar seviyesini test etme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Ünlü analist Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bitcoin için kritik bir alan, yukarı doğru devam etmesi muhtemel görünüyor.” sözlerini kullandı. Ünlü analistin diğer sözleri ise şu şekilde:

Yeni çevrilen desteğin teyit edilmesi niyetiyle, 50 bin dolar seviyelerine bir saldırı olasılığı vardı. 45 Bin dolarlık aralığı tekrar ziyaret edersek bunun bir zayıflık işareti olacağını düşünüyorum ve 40 bin dolarlık alana tekrar gidebiliriz. Bitcoin (BTC) bunu yapmazsa, önümüzdeki hafta 50 bin doları görebiliriz.

PlanB: “BTC için RSI göstergesi güçlü görünüyor”

Bir diğer yandan popüler stock-to-flow modelinin kurucusu olan PlanB ise RSI yani Göreceli Güç Endeksine bakarak Bitcoin’in göstergesinin güçlü olduğunu ifade etti. RSI’ın güçlenmesi için ise BTC fiyatında yukarı yönlü hamlelerin gelebileceği yorumlarının yapılmasını sağlıyor.

Ayrıca analistler, zaman içinde büyük getirileri garanti etmek için ne zaman yatırım yapılması gerektiğine dair bir gösterge sunan Rezerv Riski göstergesine de dikkat çekiyor. Analistler, anlık olarak Rezerv Riski göstergesi için güçlü alım sinyalleri veriyor gibi göründüğünü düşünüyor. Analistlere göre Rezerv Riski, yükseliş eğilimi belirtileri gösterirken, son fiyat artışlarının uzun zamanda devam edeceği yönünde de sinyallere sahip görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!