Bitcoin Fiyat Tahmini: BTC Önümüzdeki Hafta Hangi Seviyelere Yaklaşacak?

BlackRock’un kriptoya girişinin duyurulmasına rağmen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatı cansız bir performans gösteriyor. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Ethereum (ETH) üzerindeki ilgi ve yaklaşan Merge güncellemesi nedeniyle, yatırımcılar yavaş ve yatay hareketini açıklayabilecek BTC’ye karşı olan ilgisini kaybediyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, dik bir düzeltme öngören bu fraktal oluşum nedeniyle ayılar kontrolü ele geçirdiğinden, oynaklık açısından bu durum değişebilir.

Bitcoin fiyatı uygun bir an bekliyor

Bitcoin fiyat fraktalı, 30 günlük Üstel Hareketli ortalama (EMA) etrafında döner. BTC en son EMA’nın üzerine çıktığında, yaklaşık yüzde 13 oranında ralli yaptı ve 24,296 dolar seviyelerinde yerel bir zirve belirledi. Bu hareketin geri alınması, önümüzdeki beş gün içinde gerçekleşti. BTC, 22.999 dolarda bir çift tepe oluşturmaktan ve 30 günlük EMA’nın hızlı bir şekilde kırılmasının ardından, başka bir düşüşe yol açtı. Bu fiyat hareketi sekiz gün boyunca gerçekleşti ve kazançların tamamen geri alınmasına neden oldu.

Fraktal bir kez daha tekrarlıyor gibi görünüyor, ancak bu sefer BTC 30 günlük EMA’yı aştığında, Nisan ve Haziran 2022 arasında meydana gelen yüzde 42’nin orta noktası olan 24,565 dolara yerel bir tepe noktası belirledi. Fraktalı tamamlamak için geriye kalan tek hareket 23.666 dolardan çift tepe oluşumu. Bu çift tepe bir kez oluştuğunda, nihai bir düşüş olasılığı artacaktır. Böyle bir durumda, en azından tarihsel verilere dayanarak, Bitcoin fiyatı 21.440 dolar seviyelerini tekrar ziyaret edebilir ve bu da fiyat bir verimsizliği oluşturacaktır.. Öte yandan, Bitcoin fiyatı 23.666 dolarlık direnç seviyesini aşarsa, fraktal geçersiz kılacaktır. Bununla birlikte, BTC 24,565 doların üzerinde bir günlük mum çubuğu üretir ve bunu bir destek tabanına çevirirse düşüş tezi geçersiz sayılacak.

Kriptonun düzenlemeye ihtiyacı var

Shark Tank yıldızı Kevin O’Leary, nam-ı diğer Mr. Wonderful, son kripto para piyasası satışları sırasında düşüşü satın aldığını söylüyor.  Kevin O’Leary, Perşembe günü yayınlanan Stansberry Research ile yaptığı röportajda, bu ayı piyasası sırasında kripto piyasası görünümünü ve yatırım stratejisini paylaştı. Kripto para biriminin durumu sorulduğunda, ünlü isim şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin’in her zaman 20.000 doları test ettiğini ve çok fazla direnç gösterdiğini görüyorum. BTC 20 bin dolar ile 23 bin dolar arasında tutuluyor gibi görünüyor. Şimdi kriptonun kendisinin umutsuzca politikaya ihtiyacı var. Düzenlemeye ihtiyacı var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!