Uyarı Geldi: Ayı Tuzağı Olabilir! BTC Hafta Sonu Ne Yapacak?

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin (BTC)”in 23.000 doların üzerinde işlem gördüğü birkaç günü geride bırakmıştık ve bu, piyasanın toparlanma aşamasında gibi görünüyordu. Ancak dün, Bitcoin 23.000 dolar fiyat aralığını kaybettikten sonra kripto piyasası bir kez daha kırmızı bayrağı taşıyordu. Ancak, dünyanın en büyük kripto para birimi şimdi kayıp seviyeleri geri aldı.

BTC hangi yöne kırılacak?

BTC 23.000 dolar fiyat aralığını kaybettikten sonra kripto piyasası bir kez daha kırmızı bayrağı taşıyordu. Ancak, dünyanın en büyük kripto para birimi şimdi kayıp seviyeleri geri aldı. Bu arada Bitcoin’in günlük grafiğine bakıldığında, kripto para biriminin altı adet kırmızı mum kaydettiği görülüyor. Ayrıca son 24 saatte BTC fiyatı 23.235 dolardan yaklaşık yüzde 1.17’lik bir artış kaydetti. Şimdi, piyasanın nereye gittiğini anlamak için dikkate alınması gereken birkaç önemli faktör var.

Bu faktörlerden ilki, Stabilcoin Tedarik Oranı (SSR)’dır. Haziran ortasından bu yana, Bitcoin (BTC)’in Stabilcoin Arz Oranı 4.1 civarında dalgalandı. Bununla birlikte, mevcut SSR derecesi 5.1 olarak yanıp sönüyor ve bu, stabilcoin arzının düştüğünü gösteriyor. Stabilcoin arzında bir düşüş olursa, satış baskısının artacağını ve dolayısıyla fiyatın artacağını gösterir. İzlenecek bir diğer faktör ise, Harcanan Çıktı Kar Oranı (SOPR). Dün, lider kripto para biriminin Harcanan Çıktı Kar Oranı (SOPR) 3 ayın en yüksek seviyesini kaydetti ve güçlü bir şekilde 1’e yöneldi. Bu, zararla satın alınan para birimlerinin kar için satılacağı anlamına geliyor. Bu senaryo olumlu görünebilir, ancak durum böyle değil. SOPR yukarı doğru işlem görüyorsa, likit olmayan arzın tekrar likit dolaşıma girdiğini gösterir ve bu, Bitcoin fiyatı üzerindeki bir başka olumsuz etkidir.

Bu metriklere satış baskısına işaret ediyor olabilir

Dikkate alınması gereken bir diğer metrik ise adres karlılığı. Bitcoin adresler 1 ayın en yüksek seviyesini kaydettikten sonra kar ediyor. Şu anda, yaklaşık 26.06 milyon adres henüz karlarını talep etmedi. Bu nedenle, bu adresler şimdi bir miktar kar elde etmek için varlıklarını satmak zorunda kalacaklar. Ayrıca, bu başka bir düşüş eğilimine işaret ediyor.

Yukarıdaki ölçümleri göz önünde bulundurarak, bunun hala devam eden bir düşüş eğiliminin sonu olmadığını varsayabiliriz. Bu nedenle, Bitcoin fiyatının başka bir geri çekilme görmesini ve önümüzdeki günlerde herhangi bir toparlanma aşamasının büyük olasılıkla bir ayı tuzağı olmasını bekleyebiliriz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!