Amerikalı Milyarder: Bitcoin 1848’teki Kaliforniya Altın Çılgınlığına Benziyor

Dünyanın en değerli kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), bu günlerde olumsuz piyasa duyarlılığı nedeniyle, zorluklarla karşı karşıya. Lider kripto para birimi dün yaklaşık 31 bin dolara kadar düştü.

1848 Kaliforniya altın çılgınlığı

Amerikalı milyarder ve yatırım bankacısı Ken Moelis, Bloomberg ile yaptığı röportajda, Bitcoin (BTC)’deki son çılgınlığın 1848’deki altın çılgınlığına benzediğini söyledi. 1848–1855 dönemi, 24 Ocak 1848’de James W. Marshall’ın Coloma, Kaliforniya’daki Sutter’s Mill’de altın bulması ile başladı. Keşif haberi 300 bin insanı ABD’nin ve etrafının çeşitli yerlerinden Kaliforniya’ya getirdi. Bu 300 bin kişinin yarısı kara yolu ile gelirken yarısı ise deniz yoluyla ulaşımını sağladı. Kaliforniya o dönemde göçmenler için şiddetli ve tehlikeli bir yer haline geldi.

Yatırım bankacılığı firması Moelis and Company’nin kurucusunun net değeri 1 milyar dolardan fazla. Kripto para piyasasının geleceği hakkında yorum yapan Moelis, Bitcoin ve diper kripto para birimlerine giderek daha fazla ilgi olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

Uzmanlığa sahip olmaya odaklandık. Kripto pra birimleri büyük bir pazar, piyasada çok fazla sermaye var. Birkaç proje var. 1848’deki altın çılgınlığı gibi. O zamnalr birçok insan yer altında altın olup olmadığını bilmiyordu. Ancak insanların ne istediğini ve başarılı olmak için hangi araçlara ihtiyaç duyduklarını bilmemiz gerekiyor. Bitcoin ve diğer kripto para varlıklarını yakından takip ediyorum.

Bitcoin (BTC)’de kurumsal alım devam ediyor mu?

BTC fiyatındaki son düşüşe rağmen, kurumsal alıcılar bu hafta Bitcoin alımını duyurdular. Bitcoin’in en büyük tutkunu MicroStrategy, dün şirketin yaklaşık 500 milyon dolar değerinde BTC satın alarak Bitcoin portföyünü genişletmeyi planladığını duyurdu. Şu anda şirketin 92 bin’den fazla BTC’si var. Amerikalı iş adamı ve hedge fon yöneticisi Marc Lasry, CNBC ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, büyük miktarda Bitcoin satın alma arzusunu dile getirdi ve şunları ekledi.

Size Bitcoin’in 100 bin dolara ulaşabileceğini söyleyebilirim ve ayrıca BTC’nin 20 bin dolara çakılabileceği hakkında bir argüman yapabilirim. Ancak, giderek daha fazla insan Bitcoin kullanmaya devam ettikçe, fiyat yükselmeye devam edecek. Düşündüğümden biraz daha hızlı oldu. Çok daha fazla Bitooin almalıydım.

Comments (2)
Add Comment