Bitcoin (BTC)’de Kritik Metrik Alarm Veriyor! İşte Ayrıntılar!

Bitcoin (BTC) balinaları, piyasadaki son düşüşü başka bir satın alma fırsatı olarak görüyor. Lider kripto para birimi, 30 bin doların altına düşerken, veriler 1.2 milyar dolar değerinde BTC alındığını gösteriyor.

Bitcoin balinalarının sayısı, 21 ayın en düşük seviyesinde!

Kripto para piyasası, kötü bir dönemden geçiyor. Bitcoin (BTC), zirvesinden yüzde 55 oranında değer kaybederken, balinalar ise sarsıntılı piyasa koşullarının ortasında dipten satın alma fırsatını değerlendiriyor. Güncel verilere göre, son 24 saat içinde balinalar tarafından birden fazla işlemde 43.600’den fazla Bitcoin alındı. Coinbase’den aynı anda  farklı bilinmeyen cüzdanlara 1,1 milyar dolardan fazla BTC aktarıldı. Bu eğilim, balinaların artık fiyatta çok fazla düşüş görebileceklerinden emin olduklarını kolayca gösteriyor. Kripto piyasası, Kasım 2021’deki en yüksek seviyesi olan 3 trilyon dolara kıyasla yüzde 50’den fazla düşük olan 1,25 trilyon dolar değerinde.
Glassnode’a göre, Bitcoin balinalarının sayısı 21 ayın en düşük seviyesi olan 1.761’e ulaştı. Bu sayı en son 21 Eylül 2020’de kaydedilmişti. Bitcoin, an itibariyle 29. 781 dolardan işlem görüyor. BTC, son 7 gün içinde yüzde 18’in üzerinde düştü. Bitcoin dominansı, yüzde 44.52 seviyesinde bulunuyor. 24 saatlik işlem hacmi de yüzde 34 düşüşle 34,2 milyar dolara geriledi. Glassnode’a göre, günlük zincir içi borsa akışı, 24 saat içinde Bitcoin’e yaklaşık 1,6 milyar doların girdiğini gösteriyor. Aynı anda BTC’den 1,5 milyar dolardan fazla çıktı. Net Akış 73,5 milyon dolarlık bir artışta duruyor.

Robert Kiyosaki: ”17 bin dolarda dipten alım yapacağım”

Küresel piyasaların mevcut durumuna ilişkin olarak Kiyosaki, kalıcı enflasyon ve Fed para politikasına işaret ederek, ABD ekonomisinde büyük bir resesyon yaşanacağını iddia etti. Kiyosaki, Bitcoin’in (BTC) 2020’nin sonlarından bu yana görülmeyen seviyelere düşmesinin ardından harika bir alım fırsatı algıladığını söyledi. Ses getiren finans kitabı ”Zengin Baba, Yoksul Baba” kitabının yazarı, Bitcoin’in bu hafta başında yaklaşık 26.700 dolar ile 52 haftanın en düşük seviyesine düşmesinin “mükemmel bir haber” olduğunu belirtti. Sonuç olarak Kiyosaki, lider kripto para biriminin 20 bin dolara düşebileceğini ancak Bitcoin’in 17 bin dolarlık fiyat seviyesinde güçlü bir destek bulmasını beklediğini söylüyor. Bu noktada Kiyosaki, dipten alım yapmayı planladığını ifade etti.

Twitter’dan yaptığı paylaşımda Kiyosaki: “Harika haber. Önceki tweet’lerimde belirttiğim gibi, Bitcoin’in 20 bin dolara düşmesini bekliyorum. Ardından, 17 bin dolarda dip bulmasını düşünüyorum. Bu noktada, taban seviyeye ulaşıldığından emin olduğum an dipten alım yaparım” ifadesini kullandı.  Bitcoin, an itibariyle 29.503 dolardan işlem görüyor. Bu, 2021 yılının Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 69 bin dolardan yaklaşık yüzde 55 daha düşük. Bu haftanın başlarında yazar, ABD federal hükümetinin  para politikası nedeniyle ivme kaybeden Bitcoin’in bu durumun üstün geleceğine inandığını söyledi. Kiyosaki ayrıca bu haftanın başlarında YouTube kanalında Bitcoin’in yanı sıra daha  Ethereum (ETH) fiyatının daha da düşmesini beklediğini iddia etti. Ekonomist, ”“Hala biraz Bitcoin ve Ethereum sahibiyim. Ama daha fazla satın almadan önce fiyatın düşmesini bekliyorum,” ifadesini kullandı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!