Max Keizer’den Sert Çıkış: Bitcoin (BTC) IMF’İ Tarihe Gömecek!

Geçen hafta El Salvador, Bitcoin (BTC)’i ulusal para birimi yapan ilk ülke olarak tarihe geçti. Önümüzdeki 90 gün içinde Bitcoin yasası, yürürlüğe girer girmez, iş yerşeri ve vergi daireleri mal ve hizmetleri karşılığında Bitcoin’i kabul etmeye başlayacaklar.

Keizer’dan El Salvador’a çarpıcı tavsiye

Ancak Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni Bitcoin Yasası ile ilgili yasal ve ekonomik endişeleri öne sürerek itirazlarda bulundu. Ayrıca IMF, Latin Amerika ülkesinin ekonomik zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için 1 milyar dolarlık kredi vereceklerini de garanti etti.

 

Bununla birlikte, Bitcoin savunucusu Max Keizer, gelecekteki Bitcoin madencilik gelirleriyle desteklenen Bitcoin ‘Volkan Tahvilleri’ ile IMF kredilerinden kurtulma önerisinde bulunuyor. Keizer’ın bu önerisi, El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin 22 büyük volkanik bölgeden gelen jeotermal enerjiyi kullanarak yeşil enerji “Bitcoin madencilik merkezleri” yapma planlarının ortaya çıkmasıyla geldi. Geçen hafta Başkan Bukele şöyle bir tweet attı:

Mühendislerimiz, yanardağlarımızdan yaklaşık yüzde 100 temiz, sıfır emisyonlu jeotermal enerji sağlayacak yaklaşık 95 MW’lık yeni bir kuyu kazdıklarını bildirdiler. Etrafında mükemmel bir Bitcoin madencilik merkezi tasarlamaya başlıyoruz.

Bu tweet’e yanıt veren Global Blockchain İş Konseyi’nden George Kikvadze şunları söyledi:

Sayın Başkan Nayib Bukele, 95MW, ayda yaklaşık 600 Bitcoin yani yılda 250 milyon dolar gelir sağlayan 3 Exahash üretebilir. Bu ölçütlerle, güvenilir yatırımcılarla uygun bir ortak girişim oluşturabileceğinizden ve IMF borçlarınızı kapatabileceğinizden eminim.”

Bitcoin IMF’i ortadan kaldıracak

Max Keizer, Bitcoin’in merkez bankalarını devirmeye hazır olduğunu ve IMF’nin hedef listesinde ilk sırada yer aldığını söyledi. Express UK’ye konuşan Keizer, Bitcoin’in dünyanın rezerv para birimi haline geleceğini ve Amerika Federal Rezervi ve İngiltere Merkez Bankası gibi merkez bankacılığı devlerinin “işlevini kaybetme” riski altında olduğunu da tahmin ediyor.

İlginç bir şekilde, Keizer, jeotermal Bitcoin madencilik faaliyetlerini finanse etmek için El Salvador’a bu projeyi hayata geçirmesini tavsiye etti. El Salvador’un hamlesi hakkında Express UK’ye konuşan Max Keizer şunları söyledi:

El Salvador’a bilançolarını yeniden sermayelendirmek ve IMF kredilerini ödemek için gelecekteki Bitcoin madenciliği gelirleriyle desteklenen yeni ‘Volkan Tahvilleri’ yaratmasını tavsiye ettim. New York’ta şu anda bunun üzerinde çalışan iki banka biliyorum. El Salvador’daki emlak fiyatları, bölgedeki birçok ülke gibi bu on yılda üç katına çıkacak; Arjantin, Guatemala, Paraguay ve diğerleri yakında El Salvador örneğini izlediklerini açıklayacaklar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (4)
Add Comment