Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi: Altın Haç Formasyonu Belirdi! Ralli mi Geliyor?

Bitcoin (BTC) fiyatı, hafta sonu seansı boyunca düşüş yaşayarak yeni haftaya kırmızıyla başladı. Boğaların birincil hedefi, desteği 33 bin dolar’da korumak ve yükseliş trendini 36 bin dolar’a doğru yeniden başlatmak.

Kritik direnç seviyeleri

An itibariyle, lider kripto para birimi Bitcoin 34 bin doların biraz üzerinde işlem görüyor. 50 Basit Hareketli Ortalama (SMA) anında destek sağlar. Bu seviyenin altına inmek, satıcılar 30 bin dolara bakarken muhtemelen daha düşük seviyelere çakılmasına yol açabilir.  Dört saatlik grafik, artan bir paralel kanalın sınırları içinde Bitcoin ticaretini gösteriyor.

50 SMA ve 100 SMA’da destek sağlanamazsa, kanalın alt kenarı kullanışlı olacaktır. Yukarı yönde, tam zaman dilimindeki 200 SMA, iyileşmeyi geciktirebilir. Bununla birlikte, kanalın orta sınırında Bitcoin 36 bin doların üzerinde desteklenebilir.

Bitcoin fiyatı teknik Analizi

Günlük grafikte bir altın haç deseni oluşmuş gibi görünüyor. Bu teknik model, 50 günlük hareketli ortalamanın 100 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığı anda gelişti. Sektördeki en önde gelen teknik analistlerden bazıları, bu modeli bir boğa koşusunu başlatabilecek en kesin satın alma sinyallerinden biri olarak görüyor.

Hareketli ortalama yakınsama sapması (MACD), grafikte görüldüğü gibi karamsar görünüme güven katıyor. Bir trendin yolunu izleyen ve ivmesini hesaplayan bu teknik gösterge, 30 Haziran’dan bu yana ilk kez aynı zaman diliminde düşüşe geçiyor gibi görünüyor. 12 günlük üstel hareketli ortalama, 26 günlük üstel hareketli ortalamanın altına düştüğü için , düşüş eğilimi olasılığı önemli ölçüde arttı. Dijital varlık kredi şirketi Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky, Bitcoin (BTC)’in önemli direnç seviyelerinin üzerinde işlem görerek yıl sonuna kadar 140 bin ila 160 bin dolar seviyerine yükseleceğini savundu. Yahoo Finance’e konuşan Mashinsky, Bitcoin’in son haftalarda yüksek volatilitenin ortasında, 29 bin doların üzerinde işlem yapmayı başararak, bu seviyeye ulaşabileceğini söyledi. An itibariyle, lider kripto para birimi Bitcoin, 38.670 dolardan işlem görüyor ve 40 bin dolar en büyük direnç seviyesi olarak kaldı. Mashinsky’ye göre, Bitcoin tarafından son günlerde elde edilen kazanımlar, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmak için temel oluşturuyor. Yönetici şunları vurguladı:

Bitcoin gün içi seviyeleri

Spot oranı: 34.350 dolar

Trend düşüş

Volatilite: Düşük

Destek: 33 bin dolar

Direnç: 36 bin dolar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!