Bu Metrik Bitcoin Fiyatının 50 Bin Dolara Ulaşabileceğini Gösteriyor!

Bitcoin (BTC), mevcut trendinin Haziran-Aralık 2019 arasındaki ürkütücü benzerliğine bağlı olarak 47.500-50.000 dolara ulaşma olasılığı ile karşı karşıya.

2019 Bitcoin fraktalı

Ayrıntılı olarak, Bitcoin, 26 Haziran 2019’da yılın geri kalanında kar alma hissiyatında düşüşe geçmeden önce yaklaşık 14 bin doları aştı. Bunda Facebook’un kripto para birimi üzerindeki düzenleyicilerle ayrılığı olan Bitcoin Cash hardfork’un tetiklediği FUD’nin yanı sıra Libra projesi ve ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in Bitcoin üzerindeki tehdit edici tonu etkili oldu. Amiral gemisi kripto para birimi Aralık 2019’da 6.500 dolara düştü. Bunu yaparken, 50 günlük basit hareketli ortalamasını (SMA) 200 günlük SMA’sının altına çevirmesine neden oldu, bu fenomen teknik çizerlerin “ölüm haçı” olarak adlandırdığı bir olgudur ve onun değerini görür. Eğer gerçekleşirse, önümüzdeki uzun süreli satışların bir işareti olabilir.

Ancak aynı zamanda, Bitcoin boğaları fiyatı 50 haftalık SMA’nın üzerinde tuttu. Kripto para biriminin bir günlük grafiği, ayıların fiyatı 50 haftalık SMA’sının altına düşürme girişimlerini gösterdi. Ama boğalar bu düşüşleri her seferinde satın aldı. 50 haftalık SMA’ya yakın kasıtlı satın alma eylemleri daha sonra %61,8 Fib seviyesine doğru güçlü bir yukarı toparlanmaya yol açtı ve bu da yaklaşık 14 bin dolarlık yüksek seviyeden yaklaşık 6.500 dolarlık düşük seviyeli bir aşağı yönlü Fibonacci geri çekilme grafiği oluşturdu. 2019 fraktal ayrıca, Bitcoin fiyatının daha düşük dipler oluşturduğu ve bir fiyat-momentum osilatörü olan günlük nispi güç göstergesinin daha düşük zirveler yaptığı en az iki yükseliş sapma senaryosu gösterdi. Hâkim düşüş momentumundaki zayıflığı ima etti. Ve ortaya çıktığı gibi, fiyat ardından yükseldi.

2021’de Bitcoin

2021’de Bitcoin, 2019 senaryosunu yarı yolda yeniden yapılandırdı. İlk başta, kripto para biriminin yaklaşık 65 bin dolarlık rekor seviyesinden düzeltmesi, BTC/USD’yi aynı 50 haftalık SMA desteğinde 30 bin dolar civarına düşürdü. Aynı zamanda, aşağı hareketi bir ölüm çaprazı kurulumunu mümkün kıldı. Bitcoin’in geçen haftaki fiyat hareketi, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi bir yükseliş ayrışma senaryosuna da işaret etti.

TradingShot, pazar analitik platformu, not 50 haftalık SMA desteğinden bir canlanma ile birleştiğinde bir boğa sapma oluşumu, yine şimdiki üst tırnağa Fibonacci düzeltme grafiğinin %61,8 Fib seviyeye Bitcoin fiyatları gönderebileceği konusunda yaptığı açıklamada şunlara değindi:

1W MA50’nin desteği, Bitcoin’in Düşük Düşüklerde (LL) ve 1D RSI Yüksek Düşüklerde (HL) olmasına rağmen elde edildiği için anahtardır.

Bu bir Boğa Sapması ve aynı zamanda Ekim ayı sonlarında ve Kasım sonu-Aralık 2019 başlarında görüldü. Bu sapma, 0,618 Fibonacci düzeltme seviyesine geri tepmeyi başlatmak için yeterliydi. TradingShot tarafından sağlanan bir grafikte, %61,8 Fib seviyesi 47.500 dolar civarında göründü. Bu arada, yukarıdaki diğer grafik 50 bin dolara yakın kar hedefini gösterdi.

Temel bilgiler

Bitcoin %41 kayıp ile ikinci çeyreği kapattı. 2018 yılının dördüncü çeyreğinde ise %43 satış ile kripto para en kötü düşüşü yaşadı. Çin’den kripto endüstrisine darbesi, küresel düzenleyicilerin artan incelemeleri ve Elon Musk’ın Bitcoin karşıtı tweetleri ile ortaya çıkan negatif etkenler Bitcoin fiyat düşüşünü tetikledi. Bu arada, Federal Rezerv’in şahin tonundan sonra Bitcoin’e olan talep de düştü. ABD merkez bankası, enflasyonist baskıları dizginlemek için 2023’ün sonuna kadar gösterge faiz oranlarını artırabileceğini açıkladı ve bu açıklamalar 16 Haziran ve sonrasında BTC/USD kuru düşüşüne denk geldi.

Güçlü rüzgarlara rağmen, Bitcoin psikolojik bir destek seviyesi olan 30 bin doların üzerine çıkmayı başardı ve şu anda 35 bin doların üzerinde. Bununla birlikte, 40 bin dolardaki eşit derecede güçlü direnç seviyesi, kripto para biriminin kısa vadeli düşüş eğilimini sağlam tutuyor. ThinkMarkets analistlerinden Fawad Razaqzada The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada konu ile ilgili olarak şunları ekledi:

Artık biz sapsız 40 bin dolara gidersek, sonuçta destek 20 bin dolara doğru keskin bir hareket için yol bulmayı bekleyebiliriz. Bitcoin, üçüncü çeyrekte yol ayrımında. Bütün olumsuz temeller zaten fiyatlandı mı? Kesin olarak bilemeyiz, ancak eğer varsa, 1D RSI’daki boğa sapması kesinlikle bir şey gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Comments (5)
Add Comment