Fenerbahçe Kripto Para Projesi İçin Paribu İle Anlaştı! İşte Ayrıntılar!

Türk futbolunun önce gelen kulüplerinden Fenerbahçe’nin kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini geçtiğimiz günlerde Başkan Ali Koç medya ile paylaşmıştı. Uzun süredir beklenen ilk somut hamle geldi ve Fenerbahçe Spor Kulübü, Paribu ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Söz konusu anlaşmanın değeri 200 milyon TL.

Fenerbahçe kripto para projesinin detayları belli oluyor!

Hem Türkiye’de hem de dünyada birçok kulüp taraftar token projesini açıklarken, Fenerbahçe’de uzun zamandır derin bir sessizlik hakimdi. Hafta sonu başkan Ali Koç’un “10 gün içinde geliyor” açıklamasından sonra ise detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Dünyada ve Türkiye’de birçok futbol kulübü taraftar tokenlarını hali hazırda piyasaya sürmüş durumda. Her geçen gün, farklı bir takım kripto para kervanına katılıyor.

Milyonlarca taraftar kitlesi bulunan Fenerbahçe’den de uzun süredir beklenen token haberi sonunda geldi. Geçtiğimiz haftalarda kripto para dünyasına resmen gireceklerini belirten Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, projenin başlayacağı tarihi de vermişti. Gelen son haberlere göre Fenerbahçe taraftar token konusunda Türk Paribu ile anlaşmaya vardı.

Bitci’nin teklifi iki katıydı!

İddialar Bitci.com’un Paribu’ya oranla iki kat teklif verdiği yönünde… Bitçi Fenerbahçe’ye yıllık 400 milyon TL önerirken, Paribu’nun aynı zaman dilimi için önerdiği rakam 200 milyon TL’ydi. Buna rağmen Ali Koç ve yönetimi Paribu borsası yönünde karar kıldı. Fenerbahçe ve Paribu tarafından henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

 

Başkan Koç, hafta sonu düzenlenen Divan Kurulu toplantısında, 10 gün içinde kripto para projesinin hayata geçeceğini ve bu konuda çok ciddi bir gelir beklediklerini söylemişti. Koç şu ifadeleri kullanmıştı

 Her şeyi inceledik. Ne kadar iyi etmişiz de bekledik. Bekledikçe teklifler daha cazip hale geldi. Herkes Fenerbahçe’yi bekliyor.

Resmi açıklama bekleniyor

Taraftarlar heyecanla token projesinin detaylarını beklerken, Ali Koç’un geçtiğimiz günlerde kullandığı, “En geç 10 gün içinde kripto para projemizin startını yapacağız. İmza töreniyle başlatıyoruz.” ifadelerinden sonra kulübün en geç bir iki gün içerisinde bu anlaşma ile ilgili resmi bir açıklama yapmasını bekleyebiliriz. Ali Koç, açıklamasının devamında kripto konusunda yurt içi ve dışı 1 seneyi aşkın süredir 10 ayrı firmayla konuştuklarını söylemişti. Ardından kulüpten resmi bir açıklama yapılmadıkça, Fenerbahçe’nin kripto para birimini satanlara inanmamaları gerektiği konusunda da taraftarları uyarmıştı.

Fenerbahçe aynı zamanda, blok Sorare adı verilen Ethereum tabanlı fantezi futbol oyununda da yer alıyor. Kulüp 2018 yılında FBcoin, 1907coin ve Fenercoin isimleriyle coin ismi için marka başvurusu yapmıştı..Şu anda Türkiyede kripto para çıkaranlar kulüpler arasında Galatasaray, Trabzonspor, İstanbul Başakşehir, Karşıyaka, Eskişehir, Ankaragücü, Denizlispor, Bursaspor, Göztepe, Alanyaspor bulunuyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!