Bitcoin Düşüşe Geçti! İşte Sıradaki Kritik Seviyeler

Bildiğiniz üzere lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz 1 hafta içerisinde değer kazanarak 24.750 dolar seviyelerine kadar yükseliş yaşamıştı. 12 Ağustos tarihinde yaşadığı düşüş eğilimi ile beraber fiyatı değer kaybetti ve anlık olarak 24,039.53 dolar seviyesinden işlem görüyor. İşte detaylar…

Analistler, Bitcoin için kritik seviyelerden bahsetti

Kripto para piyasalarında son 24 saat içerisinde genel bir düşüş eğilimi hakim olsa da lider kripto para birimi 24 bin seviyesini koruyor gibi gözüküyor. BTC/USDT ikilisi son 24 saat içerisinde yaşadığı düşüş ile beraber 24,039.53 dolar seviyesine kadar geriledi. Parite , dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un bir Bitcoin özel fonu başlattığı haberiyle birlikte düşen ABD enflasyonuna yönelik coşkuyla 13 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyelerini gördü. Önde gelen bazı kripto para analistleri ise Bitcoin’in 30 bin dolar seviyelerinde bir dirençle karşı karşı kalacağını belirtirken, diğerleri ise düşüş eğiliminin devam edeceğini savundu.

Piyasaların ünlü analistlerinden olan Cropto Tony, gün içerisinde attığı son Tweet’lerinde, “”Çoğu insan 28 bin veya daha yüksek bekliyor, ancak büyük seviye 25000–25500.” sözlerinde bulundu. Konu hakkında bir başka paylaşım ise kripto para piyasalarında yaşanan son yükselişlerin, ayı piyasası rallisinin bir parçası olduğu yönünde. Öte yandan kripto para analisti Jibon, Bitcoin’in şu anda 23.000 dolara yakın olan 200 haftalık hareketli ortalamasına (MA) dikkat çekti.

Ethereum için yükseliş sinyalleri gözüküyor mu?

Bir diğer yandan konu hakkında olumlu yorumlarda bulunan kripto para analisti Crypto Ed, hem Bitcoin hem de lider altcoin Ethereum hakkında yorumlarda bulunarak daha fazla kazanç seviyelerine işaret etti. Ethereum için konuşmalarda bulunan isim, 1900 dolarlık seviyeyi işaret ederek, BTCUSDT için hala 29 bin dolarda bir kırılma beklediğini aktardı.

Bir YouTube vidyosunda ise Crypto Ed, önümüzdeki zamanlarda bir geri çekilme yaşanması durumunda BTC için uygun bir uzun pozisyonun 23.400 dolar seviyelerinde olacağını ekledi. Ünlü ismin sözleri ise şu şekilde:

“Benim için aşağı yönlü bir şey var mı? Sanırım sadece 22.000 doların altına inersek ve bu seviyeyi yeniden aşağı yönlü test edersek” diye devam etti.

Öte yandan lider altcoin Ethereum ile ilgili olarak kripto para analisti ve yatırımcısı Techdev, fiyat hareketini “çok güçlü” olarak nitelendirdi ve ETH/USDT çiftinin 20 haftalık üstel hareketli ortalamasını geri kazandığını ve BTC/USD’nin 10 haftalık eşdeğeriyle “hâlâ savaştığını” belirtti.

ETH fiyat grafiği

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!