Binance ve FTX Yüksek Kaldıraç Sistemine Sınırlama Getirdi!

Son zamanalrda birçok ülkede sorunlar yaşayan dev kripto para borsası Binance ve FTX, kullanıcılarını korumak amacıyla yüksek kaldıraçlı işlemlere sınırlamalar getirdi.

 Amaç risklere karşı yatırımcıları korumak!

Kripto para piyasası hala somut bir regülasyondan mahrumken, Binance özellikle İngiltere ve diğer ülkelerde düzenlemeler ile ilgili büyük sorunlar yaşıyor. Kripto para ticaretleriyle ilgili artan düzenleyici  baskı devam ederken, kripto para borsaları Binance ve FTX, oldukça hareketli kripto para piyasasında kademli olarak tasfiyelere neden olan yüksek kaldıraç oranını düşürme yönünde bir  karar aldılar. Böylece, kripto para yatırımcıları kaldıraçlı pozisyon açarken daha az miktarda borç alabilecekler. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried Pazar günü yaptığı açıklama ile, Hong Kong merkezli kripto para borsasında yüksek kaldıracın kaldırıldığı ve marj limitinin önceki 100x’den 20x’e düşürüldüğünü belirtti.
Benzer şekilde işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance da yüksek kaldıraçlı işlemleri sınırlamaya karar verdi. Binance CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre 19 Temmuz’dan itibaren yeni kullanıcılara maksimum 20x kaldıraç imkanı sunulacak. Tüketicileri artan riskelre karşı korumak için böyle bir karar aldıklarını belirten ünlü CEO, ilerleyen günlerde bu sınırlamanın mevcut kullanıcılar için de geçerli olacağını ifade etti.

Binance küresel çapta sorunlar yaşıyor !

Binance Coin (BNB) geçen haftaya göre yaklaşık yüzde 6 düşerken, genelde ilk 10’daki diğer kripto para birimleri yükseliş gösterdi. Binance Coin, kripto para borsası Binance’in yerel tokenı ve devam eden küresel düzenleyici baskının BNB fiyatını etkilemesi sadece bir zaman meselesi. Kripto para borsasının yasal düzenleyici sorunu endişe verici bir oranda büyüyor ve düzenleyici engellerin artmasıyla BNB  fiyatı düşebilir.

Binance karşıtlığı sadece hükümetler ve kurumlarla sınırlı değil. 700’den fazla trader, ani bir düşüş sırasında teknik hata nedeniyle Binance’e dava açtı. Mayıs ayında kripto para birimleri aniden düşmeye başladığında borsa dondu ve kullanıcılarını kaosun ortasında mahsur bıraktı. Borsa bir saatten fazla dondu ve yüzlerce ve binlerce trader’ın servetine mal oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın