İşte Temmuz’un Son Haftasında Boğa Döngüsüne Girebilecek 5 Kripto Para Birimi!

Kripto para piyasası dünkü satıştan sonra toparlandı. Toplam değeri 1,2 trilyon dolara kadar düştü, ancak şimdi kısmen toparlanarak 1,3 trilyon dolara ulaştı. Aynı zamanda, büyük kripto para birimleri son 24 saat içinde %3’ten %17’ye yükseldi. Bu, doğru atı seçmeniz koşuluyla, piyasa düşüşlerinin nasıl bazı büyük kazançlar için potansiyel sunduğunu gösteriyor. Buna göre, bir sonraki piyasa sıçramasında patlamak üzere 5 sonraki kripto para biriminin bir listesini hazırladık. Bu, kısa vadeli büyük potansiyele sahip kripto paraların yanı sıra daha uzun vadeli değere sahip bir çift kripto parayı da kapsamaktadır.

Patlayacak sıradaki 5 kripto para birimi

1.Bitcoin (BTC)

Bitcoin Grafiği, Kaynak:TradingView

Kendisini bir düzine kez tekrarlama riskine rağmen, önce Bitcoin (BTC) yükselmeden kripto para piyasası neredeyse hiç yükselmez. Elbette, son 24 saat içinde %3 artarak diğer kripto paralar kadar güçlü bir şekilde toparlanamadı. Yine de dünkü kadar sert düşmedi, bu yüzden o kadar riskli değil. Bu arada, önde gelen piyasa geri kazanımlarındaki güvenilirliği, girişinizi doğru zamanlamanız durumunda genellikle bir sıçrama için güvenilebileceği anlamına gelir. Piyasanın geri kalanında olduğu gibi, Bitcoin bugün yükselmesine rağmen çoğu kısa vadeli zaman diliminde düşüş yaşıyor. 30.800 dolardan son 7 günde %5, son iki haftada %10 ve son 30 günde %14 düştü. Ancak, geçen yıla göre hala %200’ün üzerinde.

BTC, bazı altcoinlere kıyasla daha mütevazı bir şekilde toparlansa da gelecekte patlama için en büyük potansiyele sahip kripto para olduğu söylenebilir. Stok akışı ve 11 yıllık üstel trendi de dahil olmak üzere çeşitli fiyatlandırma modelleri, 100 bin dolara yaklaşması gerektiğini gösteriyor. Sanayi rakamları ve araştırmacılar tarafından yapılan son anket çalışması sonucuna göre çoğunluğun 2022 başına kadar üzerinde 60 bin dolar bir fiyat beklediğini ortaya koymuştur.

Aynı zamanda, Bitcoin ana akım yatırım ve ticaretten büyük ilgi gören tek kripto para birimi olmaya devam ediyor. El Salvador’un BTC’yi benimsemesi en ünlü/kötü şöhretli son örnektir. Yine de Bank of American’ın son birkaç gün içinde Bitcoin vadeli işlemlerini başlattığını gördük. Bu, Bitcoin yatırım hizmetleri sunan zaten oldukça uzun olan banka listesine eklenir. Ayrıca Bitcoin’i patlayacak sonraki 5 kripto para biriminden biri olarak nitelendiriliyor.

2. Kripto para Cardano (ADA)

Cardano Grafiği, Kaynak:TradingView

Cardano (ADA), diğer birçok büyük kripto para ile kıyaslandığında daha güçlü bir şekilde toparlandı. Son 24 saatte %7 artarak 1,13 dolara yükseldi. Bu iyi habere rağmen geçen hafta %10 ve son 3 gün içinde %21 düşüş yaşadı. Ayrıca 2,45 dolarlık ATH’sinin de %53 altında. ADA bazı altcoinler kadar düşmemiş olsa da (örneğin DOGE, son ATH’sinin %75 altında). Aynı zamanda, önümüzdeki haftalarda ve aylarda en büyük patlama potansiyelini gösteriyor.

Özellikle Cardano, Alonzo güncellemesiyle akıllı sözleşme ve DeFi işlevselliği ekleyecek. Bu, Alonzo için test ağının birkaç gün önce başlatıldığı ve her şeyin yolunda olduğunu gösteren ağustos ayında yapılacak. Cardano akıllı sözleşmeler başlattığında, Ethereum’a ciddi bir rakip olacak. Daha da önemlisi, dApps desteği, ADA için artan talebi oluşturacaktır. Ve diğer tüm şeyler eşit olduğunda, daha yüksek bir fiyata eşit olacaktır.

3. Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC), son 24 saat içinde tüm ilk 50 kripto para arasında en güçlü performans gösterendir. Bugün %20 artarak 0,789387 dolar yükseldi. Ancak bu, geçtiğimiz iki hafta içinde hala %30 ve geçen ay %43 oranında düştüğü anlamına geliyor. Ayrıca, 18 Mayıs’ta belirlenen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2,62 doların %70 altında işlem görüyor.

Son 90 günde en iyi performansa sahip 50 kripto para

Bunlar büyük düşüşler, ancak gelecekteki bir boğa koşusunda MATIC’in ne kadar yükseleceğini olarak tahmin ediyorlar. MATIC 90 gün içinde, %119 oranında artarak, en iyi performans gösteren ilk 50 coin’den biri oldu.

Piyasa tam olarak toparlandığında, MATIC, güçlü bir şekilde yükselmek için en iyi kripto paralardan biridir. Bunun nedeni, Poligon’un son haftalarda önemli ölçüde büyümesidir. Mayıs ayında geliştiriciler Ethereum uyumlu Blockchain’ler için SDK başlattı, böylece yüksek Ethereum ücretleri karşısında geniş bir yelpazeye sahip projeler oluşturulma olanağı sağladı. Ayrıca Ethereum için ikinci katman ölçekleme ağı olarak, daha geniş kripto para ekosisteminin genişlemesinden yararlanmak için güçlü bir konuma sahip bulunuyor.

4. Internet Computer (ICP)

Internet Computer (ICP), 10 Mayıs’ta 700 dolarlık ATH’sine ulaşmasından bu yana zor zamanlar geçirdi. O zamandan beri %95 düşerek dünkü piyasa genelindeki düşüş sırasında tüm zamanların en düşük seviyesi olan 27 dolara ulaştı. Bununla birlikte, bu tür dik düşüşler, güçlü geri tepmeler için zemin hazırladı ve bu açıdan ICP, birçok büyük kripto para ile kıyaslandığında daha iyi performans gösterdi. Son 24 saatte %9,5 artarak 31,36 dolara yükseldi.

Yine de ICP’yi patlayacak sonraki 5 kripto para biriminden biri yapan şey yalnızca kısa vadeli toparlanmalar değil. Aynı zamanda Internet Computer platformunun uzun vadeli potansiyelidir. İsviçre merkezli DFINITY tarafından Mayıs ayında başlatılan, bulutu merkezden uzaklaştırmayı hedefliyor. Bu, DeFi platformlarını ve dApp’leri desteklemenin yanı sıra daha geleneksel normal web uygulamaları ve hizmetleri olacağı anlamına gelir. Internet Computer, Andreessen Horowitz ve Polychain Capital gibi şirketlerin, 102 milyon dolar risk sermayesini güvene almayı başardı. Daha yakın zamanda, ilgili tarafların başvurularında bir artış yaşayan 220 milyon dolarlık bir geliştirici fonu başlattı. Bu, amaçlarını gerçekleştirme şansının çok yüksek olduğunu ve ICP’nin çok sıcak bir token olabileceğini gösteriyor.

5. Compound (COMP)

Compound (COMP) başka bir güçlü ribaund oyuncusu. 367 dolardan son 24 saatte %15 arttı. Diğer birçok kripto paranın aksine, son 30 günde %25 arttı. Yine de, 12 Mayıs’ta belirlenen 910 dolarlık ATH’sinin %59 altında kalıyor. Compound, Bileşik DeFi platformunun yerel kripto para birimidir. İkincisi, kullanıcıların kripto ödünç vermelerine veya ödünç almalarına izin verir ve şu anda kilitli toplam değer açısından üçüncü en büyük DeFi platformudur. Boğa piyasası sırasında patladı ve şu anda işler açık bir şekilde sakinleşmiş olsa da Compound’un gelecekteki kullanımı ve benimsenmesi, rakiplerinin çoğundan daha muhtemel görünüyor.

Bunun nedeni çoğunlukla, fintech’lerin ve diğer şirketlerin yatırılan USD üzerinden faiz kazanmasını sağlayan bir hizmet olan Compound Treasury’nin piyasaya sürülmesidir. 28 Haziran’da piyasaya sürüldüğünde, COMP yaklaşık bir hafta içinde 250 dolardan 510 dolara yükseldi. Şu anda Bileşik Hazine yalnızca Kaliforniya’da mevcuttur, ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin geri kalanına (ve ötesine) dağıtılacaktır. Ve bunu yaptığında, COMP talebini büyük ölçüde artırabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!