Binance Regülasyon Hamlelerine Devam Ediyor: Türev Ürünler Kalkıyor!

Kripto para borsası Binance, Avustralya’daki kripto türev ürün hizmetlerini sonlandıracağını duyurdu. Duyuruya göre, borsa 24 Eylül’den itibaren Avustralya’da kripto para vadeli işlemlerini, opsiyonlarını ve kaldıraçlı token tekliflerini durduracak. Binance, alınan bu kararın regülasyon konusunda borsanın attığı somut adımlardan biri olduğunu iddia etti.

Binance daha önce Avrupa, Hong Kong ve Güney Kore için aynı kararı almıştı

Binance Avustralya kullanıcılarının vadeli, opsiyon ve kaldıraçlı token’larla ilgili pozisyonlarını kapamak için 90 günleri bulunuyor. Hiçbir kullanıcı yeni marj çağrısı yapamaz veya yeni hesap açamaz. 23 Aralık tarihinden itibaren tüm pozisyonlar, müşteriler kendileri manuel olarak kapamasalar bile, otomatik olarak borsa tarafından sonlandırılacak. Borsa konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Amacımız Blockchain teknolojisi ve kripto paralar etrafında sürdürülebilir bir ekosistem yaratmak. Binance, yatırımcıların düzenleyicilerle daha fazla işbirliği yapmaları için fırsatlar sunduğundan, sektörümüzün düzenleyici çerçevesindeki gelişmeleri memnuniyetle karşılamaktadır. Her kullanıcıya fayda sağlamayı amaçlayan politika oluşturma konusunda istikrarlı bir şekilde çalışmaya kararlıyız.

 

Bu, borsa tarafından belirli bir bölgede veya ülkede kripto para türev hizmet ürünlerini sonlandırmak için yapılan dördüncü duyuru olacak. Daha önce, borsa Avrupa, Hong Kong ve Güney Kore‘deki türev tekliflerini durdurmuştu.

Borsa zor günler geçiriyor

Binance, son çeyrekte dünyanın dört bir yanından regülasyon ve uyumsuzluk nedeniyle yaklaşık bir düzine ülkeden uyarı aldı. Soruşturmaların sayısı artarken, kripto para borsası, düzenleyicilerle ilişkilerini düzeltmek için bir dizi karar aldı. Borsa CEO’su Changpeng Zhao, faaliyet gösterdikleri her ülkede bir merkez ve yerel ofisler açmak için çalıştıklarını da iddia etti.

Kripto para piyasasında rekabetin arttığı bir dönemde, Binance’ın atacağı adımlar kritik öneme sahip ve bu nedenle borsanın yerel kurallara tam uyum sağlamak için düzenleyicilerle çalışması çok önemli hale geliyor. ABD’li yetkililerin piyasa manipülasyonu ve ‘insider trading’ nedeniyle borsaya soruşturma açtığı iddiası büyük yankı uyandırdı. Binance geçtiğimiz ay, borsaya kaydolan yeni müşterilerin kaldıraçlı ve opsiyon ürünleri kullanması kısıtlamıştı. Temmuz ayında ise, euro, İngiliz Sterlini ve Avustralya Doları ile kaldıraçlı işlem yapılmasına yasak getirmişti

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!