Güney Kore’de 60 Kripto Para Borsasına Uyarı: İşlemlerinize Son Verin!

Kripto para birimlerinin en çok ilgi gördüğü Asya kıtasında, yetkili kurumlar özellikle altcoin çılgınlığı konusunda uyarılarda bulunmuştu. Bu ülkelerden biri olan Güney Kore de regülasyon konusunda somut adımlar atmaya başladı.

Birçok kripto para borsası kriterleri karşılamıyor

Güney Kore’de faaliyet gösteren yaklaşık 60 kripto para borsasının, müşterilerini Cuma günü gece yarısına kadar işlemlerin askıya alınması hakkında bilgilendirmekle yükümlü olduğu bildirildi. Yeni düzenlemeler önümüzdeki hafta yürürlüğe girecek. Kripto borsaları ülkede faaliyetlerine devam edebilmek için 24 Eylül’den önce Maliye Bakanlığı’na gerekli olan belgeleri sunmaları ve Teknoloji ve Bilişim Bakanlığı’ndan güvenlik sertifikası almaları gerekiyor. Ayrıca, kripto borsalarının ülkedeki herhangi bir kayıtlı banka ile çalışması zorunlu hale getirildi.
 
 Kripto para borsaları 24 Eylül’e kadar kaydını tamamlamazlarsa, ülkedeki tüm operasyonlarını durdurmak zorunda kalacak. Aksi taktirde, borsa tarafından sağlanan her hizmet yasaklanacak. Aynı zamanda bankalarla ortaklık kurmayan kayıtlı borsalar.herhangi bir Won işlem çifti de açamayacak.

 Borsaların çoğu kapanacak

Finansal Hizmetler Komisyonu bu haftanın başlarında, kripto para borsalarının müşterilerini beklenen kapanış tarihi hakkında bilgilendirmesi ve fiili kapanıştan en az bir hafta önce borsadan fonlarını çekme prosedürleri konusunda onlara rehberlik etmesi gerektiğini belirtti. Güney Kore’de işleyen hemen hemen her borsanın kapanması bekleniyor; bazı borsalar güvenlik sertifikaları sağlıyor, ancak aynı zamanda Kore bankalarıyla herhangi bir ortaklık sağlamıyor.
Yazım sırasında, yeni düzenlemeler yürürlüğe girdikten sonra tam hizmet sunmaya devam edecek olan ve Güney Kore bankalarıyla çalışan yalnızca dört borsa bulunuyor. Daha önce Kore basını, komisyonların kripto para birimlerini düzgün bir şekilde vergilendirmenin ve izlemenin bir yolunu henüz bulamadığından vergi yasasındaki değişikliklerin 2022 hatta 2023’e kadar olmayacağını bildirmişti. Güney Kore’nin somut adımı diğer ülkeler tarafından da örnek alınabilir. Özellikle SEC, son zamanlarda kripto sektörü üzerindeki baskısını artırıyor. Stablecoin regülasyonu ve DeFi sektörü ilk hedef olarak görülürken, kimi uzmanalr ise regülasyonun kripto piyasası için faydalı olacağı görüşünde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!