Binance Lisans İptali ile Karşı Karşıya! Neler Oluyor?

Dev kripto para borsası Binance, düzenleyicilerin etkisi altında kalmaya devam ediyor. Son olarak Avustralyalı düzenleyiciler, Binance’in ülkedeki finansal hizmetler lisansını iptal etti! İşte detaylar…

Binance düzenleyicilerin yaptırımlarıyla karşı karşıya!

Dev kripto para borsasına yönelik düzenleyici hamleleri devam ediyor. Geçtiğimiz gün borsanın işlem talebinde bulunmasının ardından Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), Binance’in ülkedeki finansal hizmetler lisansını iptal etti. Binance Australia Derivatives olarak işlem yapan Oztures Trading Limited, türevler ve döviz sözleşmelerinde bir piyasanın çıkarılmasına ve oluşturulmasına, başka bir kişi adına belirli finansal ürünlerin ticaretine ve finansal ürün danışmanlığı sağlanmasına izin veren lisansa sahipti.

14 Nisan’dan itibaren, Avustralyalı kullanıcılar artık Binance’te türev pozisyonlarını artıramayacak veya yeni pozisyon açamayacak, bu da müşterilerin mevcut türev pozisyonlarını 21 Nisan’dan önce kapatmasını gerektirecek. Borsa, kalan açık pozisyonları 21 Nisan 2023 tarihinde kapatacak.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), “perakende ve kurumsal müşterilerinin sınıflandırılması da dahil olmak üzere Avustralya’daki Binance finansal hizmetler hedefli bir incelemesini yürüttüğünü” belirtiyor. ASIC, AFS lisansının iptal edilmesi veya askıya alınması gerekip gerekmediğini değerlendirmek için 29 Mart’ta bir duruşma bildirimi yayınladı. Bununla beraber ASIC Başkanı Joe Longo, “AFS lisans sahiplerinin perakende ve toptan satış müşterilerini yasaya göre sınıflandırması kritik önem taşıyor” dedi ve ekledi:

Kripto türevleri ticareti yapan perakende müşterilere, Avustralya Finansal Şikayetler Kurumu aracılığıyla harici uyuşmazlık çözümüne erişim de dahil olmak üzere, Avustralya’daki finansal hizmetler yasaları kapsamında önemli haklar ve tüketici korumaları sağlanmaktadır.

Öte yandan ASIC Başkanı Longo, “Tüketici zararlarının boyutuna odaklanmak da dahil olmak üzere, kripto para borsaları ve kripto paralara yönelik konulara hedefli incelememiz devam ediyor” sözlerinde bulundu.

Bir diğer yandan dev kripto para borsası Binance’in açıklamaları ise dikkat çekti. Borsa yaptığı açıklamalarda şu sözleri aktardı:

ASIC ile yapılan son görüşmelerin ardından Binance, Binance Avustralya Türevleri işini sonlandırarak Avustralya’da daha odaklı bir yaklaşım izlemeyi seçti. Bu durum Binance’in yerel blockchain ve dijital varlık endüstrisinin gelişimine yönelik devam eden taahhüdünü etkilemiyor ve Avustralyalılar spot borsa ürünümüzü kullanmaya devam edebilir. Binance Australia Derivatives’te kalan az sayıda, yaklaşık 100 kullanıcı var ve onlara kapanış sürecini bildirmek için ulaştık.

Birçok ülke Binance’e yönelik eylemlerini sürdürüyor!

Bir diğer yandan ASIC’in duyurusunda ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) ABD Illinois Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde bir sivil yaptırım davası açmasından da özellikle bahsediliyor. Daha önce kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere dava, Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Binance’e yönelik olmakla beraber, CFTC düzenlemelerini birden fazla kez ihlal etmekle suçluyor. Eski Binance baş uyum sorumlusu Samuel Lim de ihlallere yardım ve yataklık etmekle suçlandı.

Bununla beraber borsaya yönelik yaptırımlarda bulunan diğer ülkeler ise dikkat çekiyor. İngiliz Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), Japonya’nın Finansal Hizmetler Ajansı, Singapur Para Otoritesi ve diğerleri de dahil olmak üzere birçok ülke Binance’e yönelik yaptırımlarda bulunuyor. Bu durum birçok yatırımcıyı endişelendirse de, Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), her şeyin kontrol altında olduğunu aktardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!