Binance CEO’sundan Terra İle İlgili Şok Açıklama: Saçmalık!

Binance CEO’su yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Ünlü CEO, Terra, çöküşü henüz yüzde 5’teyken Luna ve UST’yi kurtarma şansına sahip oldu ama harekete geçemediler dedi. Kriptoarena.com olarak detayları aktarıyoruz

Terra(LUNA) ve UST’yi neler bekliyor?

İki kripto token’i günler içinde fiyatları çöktü ve tüm Terra ekosistemini panik moduna geçirdi. UST stabilcoin USD sabitini kaybederken LUNA değerinin yüzde 95’inden fazlasını kaybetti. Binance, CEO’nun UST ve LUNA’ya ne olduğunu, olaydan çıkarılması gereken dersleri ve geleceğin etkilenen kripto ekosistemi için neler getireceğini kapsayan bir makale yayınladığını duyurdu.

CEO’ya göre, Terra ekibi UST ve LUNA için düşüş etkilerini karşılayacak ve önleyecek kadar başlangıçta proaktif değildi. Eğer olsaydı, ciddi düşüşleri daha yaşanmadan çok önce önlenebileceğini belirtiyor. Daha önce Binance CEO’su, Binance’in platformunda LUNA ticaretini askıya alma kararını ayrıntılı olarak anlatan bir Twitter paylaşımında bulundu. CZ, Terra ekibinin yaşanacak düşüşleri daha önce neden ele alamadığından duyduğu rahatsızlığı söyleyerek, Binance’in destek olmasına rağmen ekibin yanıt vermediğini söylüyor.

CEO, ekibin duyarlı olmadığı söylüyor

Görünüşe göre ekip Binance’in önerilerine yanıt vermedi ve bu Terra’nın daha fazla düşüş yaşamasına neden oldu. Ayrıca, topluluğun inancı korumak için sürekli güncellemelere ihtiyaç duyduğu kritik dönemde, Do Kwon ve ekibi çevrimdışı oldu. Bu durum, LUNA konusunda ki zaten sarsılmış olan topluluk güvenine daha fazla zarar verdi.

CZ’ye göre, Terra rezervleri satmak ve yüzde 5 düştüğünde UST’nin fiyatını desteklemek için harekete geçmeliydi. Bunun yerine, Terra, yaşanan ciddi düşüş rezervlerin olumlu bir şekilde etkilenmesi için çok fazla olmasını bekledi.

CZ: Terra 2.0 yanlış bir seçim

CZ’nin Twitter’dan yaptığı paylaşıma göre, LUNA’da fork işlemi gerçekleştirmek ve tamamen yeni bir zincir oluşturmak kötü bir fikir olduğunu belirterek şunları söylüyor:

“En aptalca tasarım hatası, bir varlığın daha fazla basılmasının toplam değerini (piyasa değeri) artıracağını düşünmektir. Para basmak değer yaratmaz; sadece mevcut sahipleri seyreltir. LUNA’yı katlanarak basmak sorunu daha da kötüleştirdi. Bunu kim tasarladıysa, kafasını kontrol ettirmeli.”

Fork’a karşı çıkan tek kişi Binance CEO’su da değil. Ön oylama sırasında Terra topluluğunun çoğunluğu buna karşı oy kullandı ve ardından LUNA, şu anda gözden geçirilmekte olan değiştirilmiş bir teklif sundu. Binance CEO’su planlanan LUNA fork’unu tam olarak desteklemese de, Binance’in topluluk tarafından verilen karar ne olursa olsun Terra ekosistemini desteklemeye hazır olduğunu belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!