Binance CEO’su: Bu 3 Kripto Paradan Alacağız!

Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao Pazartesi günü yaptığı açıklamada Binance’in, kripto dostu bankaların çöküşü ve stablecoins depeg olayları nedeniyle Industry Recovery Initiative’de kalan fonları Bitcoin (BTC), BNB ve Ethereum’a (ETH) çevireceğini söyledi! BTC, ETH ve BNB fiyatları ise uçuşa geçti! İşte detaylar…

Binance CEO’su Changpeng Zhao bu 3 kripto paraya yöneldi!

Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere son günlerde yaşanan kripto dostu bankaların çöküşü ve stablecoin’lerin dolara olan sabitlerini kaybetmesi nedeniyle Industry Recovery Initiative’de kalan Binance fonlarını kullanmayı hedeflediğini aktaran Binance CEO’su Changpeng Zhao, yakın zamanda Twitter üzerinden Bitcoin (BTC), BinanceCoin (BNB) ve Ethereum (ETH) satın alacaklarını aktardı.

“Stablecoinler ve bankalardaki değişiklikler göz önüne alındığında Binance, BUSD’den kalan 1 milyar dolarlık Industry Recovery Initiative fonunu BTC, BNB ve ETH dahil yerel kriptoya dönüştürecek. Zincir üzerinde bazı fon hareketleri şeffaflık gerekçesiyle ortaya çıkabilir.”

Etherscan verilerine göre, Binance’ın Industry Recovery Initiative ile bağlantılı cüzdanı 979 milyon dolar değerinde BUSD’ye sahipti. Değer farkı, kripto dostu bankaların çöküşü sırasında birçok stablecoin’in düşüşünden kaynaklanıyor. Binance işlem detayına göre 13 Mart TSİ 08:00 itibariyle Uniswap aracılığıyla BUSD dönüşümlerini başlattı. Whale Alert verileri, gün içerisinde Binance Recovery Fund’dan Binance’e 985 milyon BUSD aktarıldığını bildirdi.

Amerikalı bankalar krizin eşiğinde: Bu bankalar kapatıldı!

Silvergate Bank ve Silicon Valley Bank’ın çöküşünden hemen sonra Signature Bank, New York eyalet düzenleyicileri tarafından kapatıldı. Binance CEO’su, bunun “kripto dostu bankaları kapatmak için koordineli bir çaba” gibi göründüğünü belirtti. Özellikle Binance, Cumartesi günü geçen Eylül ayında uygulamaya koyduğu Binance USD (BUSD) Otomatik Dönüştürme politikasını durdurdu. Binance CEO’su “CZ”, Binance’in artık USDT, USDP ve TUSD dahil olmak üzere birden fazla stablecoin’i destekleyeceğini söyledi. Kullanıcılar, BUSD’lerini 18 Mart TSİ 09.00’a kadar diğer stablecoin’lere çevirebilir.

Bununla beraber lider kripto para birimi Bitcoin, BNB ve ETH fiyatı hızla yükselişe geçti. Son 24 saatlik süreç içerisinde BTC, yüzde 9’un üzerinde kazanç sağlarken, BNB ve ETH yüzde 8’in üzerinde değer kazandı. BTC fiyatı anlık olarak 22.283,42 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatlik süreç içerisinde gerçekleşen en yüksek seviye 22.728 dolar olarak görülüyor. Ethereum ve BNB fiyatı ise sırasıyla 305 dolar ve 1.606 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son haberlerin ardından fiyat ise yükselişe geçti ve küresel kripto para piyasası, son 24 saatlik süreç içerisinde yüzde 7’lik bir artış kaydederek 1 trilyon dolar seviyelerini geçmeyi başardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!