Kripto Para Balinaları Bu Altcoin’lere Saldırıyor! Peki Neden?

Kripto para piyasaları son iki ay içinde önemli bir değer düşüşü yaşarken, birkaç büyük kripto balinası, bu altcoin projelerinden fazlaca biriktirmeye başladı. Balinalar fiyat düşüşünü fırsata çevirerek dipten toplamaya devam ediyor.

Balinalar altcoin piyasasındaki krizi fırsata çeviriyor

Toplam kripto para piyasası değeri 500 milyar doların üzerinde bir düşüşle 900 trilyon doların oldukça altına indi. Bu, kripto para piyasasının 2021 başından bu yana en düşük seviyesi. Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi büyük kripto para birimleri, yıl boyunca yaklaşık yüzde 50’den fazla düşüş yaşayarak işlem görmeye devam ediyor. Bu iki kripto para birimindeki kayıplar aynı zamanda birkaç büyük altcoin projesine de sıçradı ve bunun sonucunda Bitcoin hakimiyeti piyasanın yüzde 43’üne yükseldi. Ancak altcoin’lerdeki  bu fiyat düşüşü, büyük balinaların da çekti. Blockchain analitik firması Santiment’ten gelen veriler, üç token birikiminin diğerlerini geride bıraktığını gösteriyor.

Adını taşıyan DeFi protokolünün yerel tokeni AAVE, balina birikiminin bu ayın başlarında toplam arzın yüzde 42’sinden yüzde 47’sini artırdığını gördü. Ethereum tabanlı DeFi protokolü, kilitlenen toplam değere göre ikinci en büyük protokoldür ve ayın başlarında yaşanan keskin kayıpların ardından toparlanmaya hazır görünüyor. Bir DeFi erimesine ilişkin korkuları hafifletmek, balinaların AAVE’ye olan ilgisini de artırıyor olabilir.

Balinalar bu kripto para birimlerinden fazlaca topluyor

The Sandbox (SAND), bir dizi üretken ortaklığı duyururken istikrarlı bir birikim akışı gördü. Sandbox’ın üretken medya markalarıyla anlaşmalar yapması,  emsallerine kıyasla, balina ilgisini çeken en büyük etkenlerden biri olabilir Ethereum tabanlı protokol Loopring’in yerel token’i olan LRC ise, son üç ayda balina birikiminde Yaklaşık yüzde 6’lık bir sıçrama gördü. Bu, bir fiyat düşüşüne rağmen geldi. Ancak diğer yandan Cardano, Yearn Finance ve Dogecoin, balina sahiplerinin sayısında azalma gördü.

Özellikle ADA, son üç ayda toplam varlıklarının yüzde 10’undan fazlasının boşaltılmasıyla en büyük balina çıkışını gördü. DOGE ayrıca, yatırımcıların Elon Musk’tan gelen olumlu yorumlardan etkilenmemesi nedeniyle ilginin azaldığını gördü. Meme coin üzerindeki gelişme bu yıl büyük ölçüde düştü ve yatırımcılara satın almak için çok az ipucu verdi. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, token, Musk ile birlikte, bir piramit şeması yürütmekle ilgili 258 milyar dolarlık bir davada da isimlendirildi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!