Piyasa ”Aşırı Korku” Sinyali Veriyor: Analistten Bitcoin İçin Kaos Senaryosu!

Mayıs ayındaki çöküşü öngören kripto para stratejisti Dave The Wave, devam eden düzeltmede Bitcoin (BTC)’in 20 bin dolara düşeceğini iddia etti. Zincir üstü analistler ise BTC fiyatın 43 bin dolara düşmesine rağmen, birikimin devam ettiğini savunuyor.

Korku&aç gözlülük endeksi ve S&P ile korelasyon daha fazla düşüşe işaret ediyor

Korku ve açgözlülük endeksi, kripto para piyasasında Bitcoin’e yönelik yatırımcı duyarlılığının önemli bir göstergesi olarak kabul edilir. Gösterge, yatırımcılar arasında “Aşırı Korku” sinyali veriyor. Tarihsel olarak, aşırı korku, Bitcoin fiyatının daha düşük seviyelere gerilemesine neden oldu. Analistler, bu göstergeyi dikkate alıyor ve varlığın fiyatında daha fazla düzeltme öngörüyor.

Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin’in S&P ile korelasyonun güçlü olduğuna inanıyor. Borsa endeksi, düşüş kaydettiği için, Edwards da Bitcoin fiyatının düşmesini bekliyor. Düşüş hissi piyasaya girerken,  Twitter’daki analistler, nispeten yüksek volatilite nedeniyle Bitcoin alım satım faaliyetlerini azalttığını ve altcoin pozisyonlarının boyutunu artırdığını itiraf ediyor. Twitter’da ”Davthewave” olarak bilinen analist ve kripto para fenomeni Dave The Wave, takipçilerine yakın tarihli bir tweet’te Bitcoin’deki düşüş görünümünün iki ila üç ay süreceğini iddia etti. Analist, o zamana kadar altcoin’lere yöneldiğini söyledi.

FXStreet analistleri: Bitcoin 51 bin dolar seviyesine çıkacak

Genel olarak, analistler, Bitcoin fiyatında daha fazla düşüş bekliyorlar. Kripto para analisti ve trader Daniel Joe, 40.100 doların Bitcoin için dip seviye olduğunu belirtiyor. Joe, 2 milyar dolarlık piyasa değeri silindikten sonra BTC fiyatının iyileşmesini bekliyor. FXStreet analistleri, Bitcoin fiyatında bir toprlanma öngörüyor ve BTC’nin 51 bin dolar seviyesine ulaşacağını belirttiler.

Son zamanlarda hem genel hemde kripto para piyasasında en çok konuşulan konulardan birisi Evergrande krizi. Evergrande, Çin’in en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri ve Global 500 listesinde yer alıyor, yani aynı zamanda gelir açısından dünyanın en büyük işletmelerinden biri. Kripto para piyasası üzerine gazetecilik yapan Çinli Colin Wu, Hong Kong borsasının düştüğünü ve bu düşüşün kripto piyasasını da etkilediğini vurguladı. Wu’nun belirttiği gibi Hong Kong’un Hang Seng endeksi yeni haftaya yaklaşık yüzde 7 değer kaybı ile başladı ve 52 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!