Metrikler ve Analistler Bu Hafta Bitcoin İçin Ne Öngörüyor? İşte Önemli Veriler!

Kripto para piyasasında devam eden sarsıntıya rağmen, analistler, birçok kriter göz önünde bulundurulduğunda, Bitcoin (BTC)’in beklenenden çok daha iyi performans gösterdiğini söylüyor.

Bitcoin madencilik zorluğu ve hashrate’i önemli bir iyileşme gösteriyor

Bitcoin ile mukayese edince, hisse senetleri ve altın piyasasında durum çok daha kötü görünüyor. Örneğin S&P 500, Haziran ayından bu yana ilk kez 50 günlük hareketli ortalamasının altında kapanma yolunda ilerliyor. Tecrübeli trader Peter Brandt, altın grafiklerine işaret ederek, durumun vahim olduğunu vurguladı. Ekonomist Bob Lucas ise şu açıklamayı yaptı:

Doların yükselişi, hisse senetlerindeki zayıflık, ve değerli metallerdeki düşüş göz önüne alındığında, Bitcoin keskin bir ayı piyasasına girmeyi reddederek, mutlak bir şampiyon gibi davranıyor.

Bitcoin temelleri hiç bu kadar iyi görünmemişti. Teknik verilere baktığımızda bunun gerçek olduğunu görebiliriz. Hem madencilik zorluğu hem de hashrate değerleri oldukça olumlu görünüyor, bu da madencilerin piyasa konusunda iyimserliğinin devam ettiğini gösteriyor. Mayıs ayında Çin’de meydana gelen yasak ve baskılardan dolayı ağır darbe alan madencilik zorluğu, Salı günü art arda beşinci artışını gerçekleştirecek. Bu nadir bir olay. Madenci zorluğunun arka arkaya beş kat arttığı son kez 2019’un sonlarındaydı. Takip eden boğa piyasası ve 64.500 dolara kadar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşılınca bile, bu başarı tekrarlanmadı.

Gerkleşmiş piyasa değeri ve Google trendler yükselişe işaret ediyor

Bitcoin’ (BTC)in gerçekleşmiş piyasa değeri, 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden daha yüksek. Stok Akış Modelinin yaratıcısı analist PlanB, bu metriğin rakamlardan daha fazlasını temsil ettiğini söylüyor. Klasik piyasa değerine alternatif olarak geliştirilen bu metrik, Bitcoin’in en son işlem gördüğü fiyat ile işlem hacminin çarpılmasıyla elde ediliyor. İlk dönemlerde sadece Coin Metrics tarafından kullanılan bu gösterge, analistler ve tanınmış kripto para birimi uzmanları arasında da popülerlik kazanmayı başardı.

50 bin dolar civarında işlem görmesine rağmen, Google’da Bitcoin aramalarının düşük olduğunu gösteriyor. Google Trends’ten elde edilen veriler, “Bitcoin”in, 30 bin doların biraz üzerinde işlem gördüğü Temmuz ortasındaki kadar popüler olmadığını gösteriyor. Google verileri, sadece Aralık 2020’de daha düşüktü, bu Bitcoin boğa koşusunun ilk aşaması başlamadan önceydi. Analist William Clemente’e göre, bu durum, BTC fiyat hareketinin sürpriz bir artış kaydetmesi için mükemmel bir gösterge.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!