Elon Musk Çin’in Kripto Para Yasağını Yorumladı: Mesih Değiller!

Çin, gündemden düşmüyor. Tesla CEO’su Elon Musk, 28 Eylül’de katıldığı konferanstaki konuşmasında genel olarak Çin’in kripto para yasaklarını değerlendirdi.

 Kripto para birimleri, Çin Komünist Partisi için tehdit oluşturuyor

Musk, Çin’in kripto paralara karşı sert tavrının arkasında tam olarak ne olduğunu söyleyemese de, kripto paraların Çin Komünist Partisi’nin merkezi hükümeti için bir tehdit oluşturduğunu, bundan dolayı da yasaklanması gerektiğini belirtti. Musk, kripto para birimlerinin değerli olduğunu ve hükümetlerin bu sistemi kontrol edemediğini düşünüyor. Ünlü CEO, şu açıklamayı yaptı:
Çin’in kripto paraları sevmediği ortada… Bu konu hakkında çok da net konuşamam ancak kripto para birimleri Çin’indeki hükumet gücünün azalmasına neden olacaktır. Bu yüzden sevmiyorlar. Elektrik kesintileri de otoritenin bu kararı almasında etkili olmuş olabilir ancak asıl olay bence merkezi hükumetin gücünü kaybedecek olması. Buna asla izin vermezler.
 
Tesla CEO’su kripto paralar için uzun vadeli hedeflerinin olduğunu ve kripto paraları yok etmenin imkansız olduğun belirtti. Ancak, Musk’a göre hükümetler endüstrinin ilerlemesini yavaşlatabilir. Musk ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kripto para düzenlemeleri söz konusu olduğunda hiçbir şey yapmaması gerektiğine inanıyor ve şunları ekliyor:
İnsanlar arasında bir değişim aracı olarak işlev görmediği taktirde, bir para kendi kendine hiçbir değer barındırmaz. Hükumetlerin kripto paraları yok etmesi imkansız ancak sektörün büyümesini yavaşlatabilirler. Ben kripto para uzmanı değilim. Değerleri olduğu bir gerçek ama bu teknolojinin ya da bir kripto paranın mesih olduğunu söyleyemem.

Geleneksel finans sistemi, yavaş ve güvensiz

Geleneksel finans sistemine de değinen Musk, önemli değerlendirmeler yaptı. Ödemeler, para sistemi ve genel ekonominin nasıl çalıştığı hakkında bilgisi olduğunu belirten Tesla CEO’su, bu sistemin çalıştığını söyleyen birçok ekonomistin aksine böyle düşünmediğini vurguladı. Para sisteminin genelde heterojen veri tabanlarından oluştuğunu idda ederken, bu özelliğinin sistemi yavaş ve güvensiz hale getirdiğini söyledi.
 

2021 boğa sezonuna damgasını vuran isimlerden biri olan Elon Musk‘ın Tesla satışlarında lider kripto para birimi Bitcoin’i tekrar ödeme aracı olarak kabul edip etmeyeceği merak konusu. Bitcoin’in karbon emisyonu ve çevre faktörlerine her fırsatta gönderme yapan Musk, sektöre desteğini sürdürüyor. 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!