Analist Bu Altcoin Projesine Dikkat Çekti: 10 Neden Var

Fantom Blockchain ağının yerel token’ı FTM’nin son 12 ayda yüzde 14.000’den fazla büyüdüğünü hayal edebiliyor musunuz? Bu makalede, altcoin Fantom’un (FTM) büyümek için çok fazla alana sahip olmasının 10 nedenini Kriptoarena.com olarak sizin için inceledik.

1. Fantom, nihai nesil dağıtık defter teknolojileri tarafından desteklenen yüksek verimlilik ve sürdürülebilirlik ile küresel işlemleri kolaylaştırmak isteyen, ölçeklenebilir ve açık kaynaklı bir Blockchain’dir. Kısacası Fantom, bir güç merkezi protokolü olmayı hedefliyor.

2. Altcoin Fantom’u diğer Blockchain’lerden farklı kılan, DAG teknolojisine dayalı yeni fikir birliğidir. DAG’ler, matematik ve bilgisayar dünyasında uzun yıllardır bilinen yapılardır, Blockchain teknolojisinden bile çok daha eskidir. DAG teknolojisi ile Fantom, aynı anda birkaç bağlı düğümü işleyebilir, bu da çok daha yüksek hız ölçeklenebilirliği ve işlem güvenliği sağlar.

Fantom, saniyede 300 bin işlem kapasitesine sahip

3. Fantom özelliklerle doludur. Aşağıdakiler gibi seçkin özelliklere sahiptir:

Anında işlemler: Kullanıcılar sadece bir saniyede işlem yapabilir ve maliyetler gerçekten bir sentin çok küçük bir kısmıdır.
Yüksek standart güvenlik: Fantom, güvenilir olmayan düğümlerle çalışan bir hisse kanıtı ağıdır.
Ölçeklenebilirlik: Fantom, saniyede 300.000 işlem kapasitesine sahiptir.

4. Fantom, EVM uyumluluğuna sahiptir. Yani Fantom’un akıllı sözleşmeleri, Ethereum Sanal Makinesi (Ethereum Virtual Machine) ile tamamen uyumludur ve bu, geliştiricilerin Ethereum’da kullanılan aynı kodlama dili ile akıllı sözleşmeler oluşturabilecekleri anlamına gelir. Altcoin Fantom’un çoklu kullanım durumlarına uyarlanmasına yardımcı olur. Fantom, akıllı sözleşmede oluşturulan stratejiye bağlı olarak tüketici işletmelerini ve dağıtım acentelerini de ödüllendirebilir.

5. Fantom ekosisteminde kilitlenen toplam değer açısından en iyi 20 dApp’in kullanıcıları airdrop’u alabilir.

6. Fantom bir milyar dolarlık teşvik programı açıkladı ve o zamandan beri TVL’nin geliştirme faaliyeti ve Fantom kullanım sayıları önemli ölçüde arttı. Analiste göre, FTM fiyatını arttırmak için önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

7. Staking ödülleri, sadece Fantom’un merkeziyetsizliğine katkıda bulunmak için stake edilmesi ise yüzde 14,15 APY’ olarak belirtiliyor. Kullanıcılar ayrıca altcoin FTM token’larını herhangi bir özel donanım olmadan, sadece bir telefon veya PC olmadan en az iki hafta kilitleyebilir.

8. Sadece stake yaparak değil, bir node çalıştırarak da ödüller kazanabilirsiniz. FTM token’larıyla ödül kazanmanın başka bir alternatifi, bir düğüm doğrulayıcı çalıştırmaktır. Bu, katılımcıların Blockchain’in güvenliğini artırmak için Fantom’un konsensüs protokolüne dahil olmalarını sağlar.

Fantom yeni pazarlara giriyor

9. ABD sakinleri, Lighthouse Storage ile Binance üzerinde FTM üretebilir, çekebilir ve satın alabilir. Kullanıcılar, dosyaları merkeziyetsiz ve ultra güvenli bir şekilde depolayabilir ve teminat olarak FTM token’larını kullanarak kredi alabilirler.

10. FTM’nin yukarı yönlü bir fiyat yörüngesi açısından büyük bir geleceği var. Altcoin FTM 2,62 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bu, 2,65 dolarlık bir destek bölgesi civarında olduğunu gösteriyor. 2,65 dolarda kalabilirse, 2,87 dolara, 3,19 dolara ve nihayetinde 3,31 dolara doğru bir hareket görmeye başlayabiliriz. Ve 3,31 dolardaki direnç kırılırsa, 3,63 dolar, 4,3 dolar ve 5, 18 dolara doğru bir hareket görebiliriz. Bu destek bölgesini tutamazsa ve bu alanda yerini koruyamazsa, 2,33 dolara, 2,15 dolara ve 1,98 dolara kadar düşüşe yol açabilir. Bunlar, Fibonacci analizine dayalı makro düzeyde giriş ve çıkış noktalarıdır.

Bitcoin fiyatının düşmeye devam ettiği bu günlerde, FTM almak için analistin açıklamaları iyi nedenler sunuyor olsa da yatırımcılar piyasanın düşmeye devam ettiğini ve diğer altcoin projelerinde olduğu gibi FTM’nin de artışa geçebilmesi için kripto para piyasasının toparlaması gerekiyor. Bu makalede yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek risk taşıdığının farkında olmalı ve kendi araştırmaları doğrultusunda ayrıntılı incelemede bulunarak işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!