Sektörün En Zengini Açıkladı: 2 Altcoin Ethereum’a Kök Söktürecek!

Kripto milyarderi Sam Bankman-Fried, iki Ethereum katilinin bu yılın en umut verici altcoin projeleri olduğunu söyledi:

Bu altcoin endüstriyel ölçekte, geniş çaplı kullanım imkanı sunuyor

Bir röportaj veren FTX CEO’su, 2022’de en çok umut vaat ettiğini düşündüğü altcoin projelerini açıkladı. FTX patronu, Decrypt ile yaptığı bir röportajda, piyasa değeri bakımından yedinci en büyük kripto para birimi olan altcoin Solana (SOL)’nın birçok blockchain projesinin yapmaya çalıştığı ama henüz başaramadığı, ölçeklendirmeyi yaptığını söyledi. Ünlü milyarder, Solana’nın endüstriyel ölçekte ve geniş çaplı kullanım imkanı sunduğunu da belirtti şunları söyledi:

Endüstriyel ölçekte bir kullanım istiyorsanız, ölçeklendirmede ulaşmanız gereken seviyeye ulaşmada gerçekten makul bir yolu olan sayılı blockchain projelerinden biri onlar.

CoinMarketCap verilerine göre altcoin Solana‘nın 43 milyar dolarlık toplam değeri, ethereum’un 375 milyar dolarlık devasa değerine kıyasla oldukça sönük kalıyor. Ancak buna rağmen, Bank of America’nın da yakın tarihli bir raporda belirttiği gibi, blockchain’inin “Proof-of-History” mekanizması, yüksek gas ücretleri ile tanınan Ethereum gibi diğerlerine kıyasla düşük işlem ücretleri, kullanım kolaylığı ve ölçeklenebilirlik sağlıyor.

Avalanche, NFT’ler ile gelişen piyasalar için kritik öneme sahip

Ünlü milyarderin umut verici olarak belirlediği bir diğer altcoin projesi ise Avalanche (AVAX). Kriptoarena.com olarak daha önce bildiridiğimiz gibi, bir Cornell Üniversitesi profesörü ve ekibi tarafından kurulan Avalanche, 2021 yılında büyük ilgi gördü. AVAX yaklaşık 20 milyar dolarlık piyasa değeri ve geçen yıla göre altı kat artışla 12. sırada yer alıyor. Avalanche, Ethereum’un olduğu kadar, Cardabo, Polkadot ve Solana’nın da rakibi olan ve bazıları tarafından “Ethereum Katili” olarak anılan bir blockchain’dir. Belirli kriterler karşılandığında bir aracıya ihtiyaç duymadan iki tarafın otomatik olarak bir işlemi gerçekleştirmesine izin veren akıllı sözleşmeleri de destekliyor. Bu yetenek, NFT ile gelişen piyasalar için kritik öneme sahiptir.

Bankman-Fried ayrıca, favori olarak gördüğü altcoin projelerinin yanında,  lider kripto para birimi Bitcoin hakkında da konuştu. Milyarder, Bitcoin’in kripto ekosisteminin merkezinde kalacağını da sözlerine ekledi. Fried’e göre Bitcoin’ler, Bitcoin blockchain’i yerine diğer zincirlerde hareket edecek ve işlem görecek ve muhtemelen büyümeye devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!