Analist Tarih Verdi: Bitcoin 100 Bin Dolara çıkacak! Ne Zaman?

Youtube kanalı InvestAnswers’ın sunucusu olarak tanınan bir analist, kanalında bulunan 443 bin takipçisine altcoin projelerinin yüzde 94’ünün Bitcoin grafiğindeki hareketliliklere bakıldığında, lider kripto para biriminden daha iyi performans gösterdiğini bildirdi. Bununla birlikte, analist hala Bitcoin fiyat seviyesinin, piyasalarda yer alan diğer token’larla birlikte yükselmesinden umutlu olduğunu söylüyor.

Bitcoin fiyatı 100 bin dolar olur mu?

Kripto para analisti, en iyi 50 kripto para biriminin yüzde 75’inin 90 gün içerisinde Bitcoin’e karşı bir boğa koşusu gerçekleştirmesi ile birlikte, buna “altcoin sezonu” denileceğini açıklıyor. Şu anda bu oranın yüzde 75’in çok üzerinde olduğunu söylüyor. Bu arada analist ayrıca “yükselen oranların eninde sonunda aşağı yönlü harekete geçeceğini” ve dolayısıyla şu anda düşüşte olan Bitcoin hakimiyetinin de artacağını söylüyor. Analist Bitcoin hakimiyet tablosuna bakıldığında, yatırımcıların farklı kripto para birimlerinin genel piyasa değerini bilmelerine yardımcı olmakta olduğunu belirtiyor.

Kripto para analisti ayrıca Bloomberg tarafından yapılan en son Bitcoin tahminini de değerlendiriyor. Kıdemli emtia stratejisti McGlone, petrol fiyatının varil başına 50 doların altına düşmesi durumunda, Bitcoin fiyatının 100 bin dolar seviyesine ulaşacağına inanıyor. Bu ivme, küresel deflasyonist baskıyı görecek ve altın fiyatlarını ons başına 2 bin dolar seviyesinin üzerine doğru ilerletecek.

BTCnin 100 bin dolar olabilmesi için ATH’sine ulaşması gerektiği belirtiliyor

InvestAnswers Youtube kanalının sunucusu ve analisti, Bitcoin’in 100 bin dolar seviyesine ulaşma olasılığı hakkındaki analizini ortaya koyuyor. Kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz gibi; Analiste göre bu durum 2023 yılının yaz ayları itibariyle gerçekleşebilir. Ancak, adil bu fiyat seviyesine ilerlemesi için öncelikle mümkün olan en kısa sürede tüm zamanların en yüksek seviyelerine (ATH) geri dönmesi gerektiğini ve bu olursa eğer fiyatın 100 bin dolara çıkacağını söylüyor.

Lider kripto para birimi, 10 Kasım 2021 yılında gerçekleştirdiği 69.044 bin dolar fiyatla ATH’sini gerçekleştirdi. O tarihten sonra ise yaklaşık yüzde 65 değer kaybı yaşadığına şahit olduk. Son 30 günlük hareketine baktığımızda ise yüzde 23.7 oranında yükseliş yaşayan BTC, son 24 saat içerisinde yüzde 2.2’lik bir düşüşle şu anda 23.924 dolar fiyat seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan TÜFE verileri sonrasında 24 bin seviyesinin biraz üzerine doğru ilerleyen Bitcoin fiyatı, 23.500 doların üzerinde işlem görmeye devam ediyor. Yeniden yükselişlerin ne zaman yaşanacağı ile ilgili olarak ise, yatırımcıların kendi aralarında ayrıldıkları, bir kısmının düşüşler beklerken bir kısmının ise yükseliş yaşanmasını beklediği belirtiliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!