Milyarder Kripto Para Yatırımcısı, Ethereum İçin Kilit Seviyeleri Açıkladı!

Galaxy Digital’in kurucusu ve CEO’su olan eski hedge fon yöneticisi ve milyarder yatırımcı Mike Novogratz, Ethereum (ETH) için uzun zamandır beklenen Merge yükseltmesinden önce lider altcoin için izlenmesi gereken kritik fiyat seviyelerini belirledi. İşte ayrıntılar…

Ethereum bu kritik seviyeyi kırmalı

Novogratz, verdiği bir röportajda, Ethereum (ETH)’un, kripto para biriminin 2.000 dolara doğru hızla yükseldiği bir zamanda, daha yüksek devam etmek için 2.200 dolar civarında karşılaştığı önemli bir direnç seviyesini kırması gerektiğini belirtti. Ethereum’un fiyatı, son 30 gün içinde yaklaşık yüzde 66’nın üzerinde arttı ve şu anda 1.900 dolar seviyelerinden 1.890 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Ağın mevcut ana ağının Beacon Chain’in PoS sistemi ile birleşmesini tanımlayan Merge yükseltmesine doğru ilerlerken, parçalama da dahil olmak üzere gelecekteki ölçeklendirme yükseltmeleri için zemin hazırlıyor. Hareketin Ethereum’un enerji tüketimini yüzde 99.95 oranında azaltması bekleniyor.

Son zamanlarda, Ethereum blockchain’inin İş Kanıtı konsensüsünden Proof-of-Stake’e geçmeden önce Ethereum’un üçüncü ve son test ortamı ağı birleşmesi başarıyla tamamlandı. Goerli testnet birleştirmesi, Eylül ayının sonunda gerçekleşmesi beklenen ana ağ Birleştirme öncesinde testlerden geçen üç genel test ağının sonuncusuydu. Önceki iki testnet birleşmesi, Ropsten ve Sepolia da büyük ölçüde başarılı oldu. PoW’dan uzaklaşmanın ağı daha ucuz, daha hızlı ve daha çevre dostu hale getirdiği söyleniyor, ancak aynı zamanda ağı güvence altına almak için ödüllendirilen Ethereum madencileri için bir gelir akışının sonunu da işaret edecek.Teorik olarak, faaliyetlerini sağlam tutmak ve milyonlarca dolar değerinde madencilik donanımının eskimesini önlemek için, madenciler EthereumPOW adlı bir Ethereum çatalını desteklemek istiyorlar.

Merge, ETH’i deflasyonist hale getirebilir

Novogratz, ETH’nin kilit direncini kırması durumunda ralli yapmaya devam edeceğine inanırken, kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.000 doların üzerinde yeni bir yükselişe geçtiğini gören geçen yılki boğa rallisi ölçeğinde dalgalandığını görmüyor. Novogratz’a göre, yaklaşmakta olan Birleşme, 2015 yılında Ethereum’u ilk satın aldığında, kripto para birimi için bir Proof-of-Stake konsensüsüne doğru hareket zaten tartışıldığı için kripto para piyasalarına yeniden enerji verebilir. Hareketin “her gün satılan Ethereum arzını önemli ölçüde azaltacağını” da sözlerine ekledi.

Bunun da ötesinde, Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Merge, Ethereum’un enflasyon oranını, kripto para biriminin zaman zaman deflasyonist hale gelebileceği noktaya kadar önemli ölçüde azaltması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!