Analist: 4 Altcoin 2022’ye Damgasını Vuracak!

Yeni yıla sert bir giriş yapan kripto piyasasında pek çok büyük kripto para birimi geçtiğimiz kasım ayından beri yaklaşık yüzde 50 veya daha fazla düşüş kaydetti. Bununla birlikte analist Emma Newberry yılın devamında Avalanche, Polygon, Enjin ve Cardano gibi popüler altcoin projelerinin değişen bir ekonomik iklimle birlikte önemli kazanımlar elde edebileceklerini belirtiyor.

Popüler altcoin Avalanche (AVAX) ve Polygon (MATIC)

Analist Emma Newberry’e göre 2021’de yüzde 3,000’in üzerinde bir kazanç elde eden Avalanche 2022’de iyi performans göstermeye devam edebilir. Düşük ücretleri ve yüksek işlem hızları nedeniyle “Ethereum katili” olarak adlandırılan birkaç akıllı sözleşmeden birisi olan AVAX’ın platformu üzerinde çalışan 176 proje bulunuyor. DeFi Llama’ya göre, kilitli toplam değeri 10 milyar doların üzerinde olan altcoin böylece Solana (SOL) ve Fantom (FTM) gibi projeleri geçerek dördüncü sırada yerini alıyor.

Ethereum için bir katman 2 çözüm toplayıcısı olan Polygon (MATIC) ise analistin yükseliş öngördüğü bir başka altcoin oluyor. Avalanche’ın yaptığı gibi yeni bir Blockchain oluşturmak yerine, MATIC katman 2’ler ile mevcut Blockchain’lerinin performansını iyileştiriyor. Ayrıca Polygon, güvenlikten ödün vermeden Ethereum’u daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için çeşitli yolları bir araya getiriyor. Birkaç Ethereum projesi Polygon kullanıyor. Bunlar arasında popüler merkezi olmayan borsa Uniswap (UNI) ve metaverse token’ları Sandbox (SAND) ve Decentraland (MANA) bulunuyor.

Enjin (ENJ) ve Cardano (ADA)

NFT endüstrisi patlama yaşarken Enjin tamamen NFT’lerle ilgili bir altcoin olarak biliniyor. Enjin’in platformu, insanların NFT’ler oluşturmasına, depolamasına ve ticaretine olanak tanıyor. Aktif bir topluluğa, saygın liderliğe ve kanıtlanmış birkaç kullanım örneğine sahip olan Enjin’in, oyun ve sanattan müziğe ve koleksiyon ürünlerine kadar farklı sektörlerde bir dizi şirketle ortaklığı bulunuyor. Bununla birlikte analist Newberry, Enjin için en büyük riskin NFT sektörünün sürdürülebilirliği olduğunu düşünüyor. 2021’de milyonlarca dolar değerinde şaşırtıcı NFT satışları olmasına rağmen birçok kişi bunun devam edemeyeceğini savunuyor. Ancak analist Emma Newberry’e göre Enjin, NFT hikayesinin bir sonraki bölümü için iyi bir konumda görünüyor.

Son olarak analistin yükseliş öngördüğü altcoin projesi olan Cardano, Newberry’e göre kripto dünyasında biraz kutuplaştırıcı bir güç haline geldi. Esas sorunun, bazı yatırımcıların Cardano’nun gelişime yönelik yavaş ve istikrarlı yaklaşımından dolayı hüsrana uğraması olarak biliniyor. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere insanların ADA akıllı sözleşmesinden çok yüksek beklentileri olmasına rağmen Cardano, Solana ve Avalanche gibi diğer Blockchain’lerle hemen hemen rekabet edemedi. Fiyat açısından ise toparlanmak için mücadele etmesine rağmen şu anda Cardano’da geliştirilmekte olan 100’den fazla proje var. Bu sebeple analiste göre 2022, bu olağandışı kripto para birimi için çok önemli bir yıl olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!